Potami waterval

  Potami is een kleine badplaats in het zuidoosten van Evia. Het ligt ongeveer 30 kilometer ten oosten van Karistos en de eerste 25 kilometer van de weg is goed begaanbaar en geasfalteerd. Na 20 kilometer, net voorbij het dorpje Platanistos, passeer je ineens een natuurlijk wonder: De Potami waterval.

  De Potami waterval in Zuid Evia is prachtig en 10 meter hoog

  Parkeer je auto net over de brug en loop via het trapje naar beneden tot onder de brug. Je kijkt uit op de grote waterval van 10 meter. Het beekje met kraakhelder bronwater stroomt langs de waterval verder naar beneden. In mei en juni is hier water genoeg en bovendien is de natuur hier schitterend. Alles mooi groen en in deze reisperiode ook nog zo heerlijk rustig.

  Je kunt naar de plaats waar de bron ontstaat in de bergen. Het weggetje hiernaartoe vanaf de Potami waterval is de laatste drie kilometer niet eenvoudig te vinden en te rijden. Op sommige plaatsen is de weg niet breder dan twee meter met aan de linkerzijde beneden een snelstromend beekje en rechts een steile rotswand. Uiteindelijk kom je via het dorpje Panohori bij de waterbron. Het bronwater kun je hier drinken.

  foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen