Potami beach

  Potami beach is een strand in het noordwesten van Samos. Het ligt op drie kilometer rijden van de stad Karlovasi en is gemakkelijk met de auto te bereiken. Op het strand zijn in de zomerperiode twee beach bars. Vanaf de hoger gelegen St. Nicolas kapel heb je een fraai uitzicht op het strand. Zeker in het voorseizoen kun je een bezoek aan het strand combineren met de Potami warvallen hier vlak in de buurt.

  Combineer een bezoek aan Potami beach met de watervallen

  Potami beach is een kiezelstrand en als je naar de watervallen wilt lopen zijn waterschoenen vereist. Op slippers is dit (haast) niet te doen. Je huurauto of scooter kun je gratis parkeren op loopafstand van het georganiseerde strand met ligbedden en parasols. Het mooie aan het strand is dat een rotspartij in zee zorgt dat het strand in twee vrijwel identieke komvormen is verdeeld.

  De witte artistieke St. Nicolas kapel staat op een rotspartij aan zee. Je kunt deze het hele jaar door bezoeken. Naar de Potami watervallen loop je stroomopwaarts. Je zult onderweg meerdere keren het water moeten oversteken om het pad te volgen. Ten westen van het kiezelstrand begint het wandelpad naar de Seitani stranden.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen