Kouiassa waterval

  De Kouiassa waterval ligt in het National Park van Tzoumerka in de regio Epirus in het Pindos-gebergte. Je vindt het natuurreservaat op slechts vijf kilometer afstand van het traditionele bergdorp Kalarites. Een bezoek aan Kouiassa kun je overigens prima combineren met het fraaie Kipinas klooster. Je auto parkeer je langs de weg en te voet volg je het pad langs de beek. Een prachtig wandelgebied, waar je halverwege kunt genieten van een drankje bij het Mylos Koyiasas café.

  Kouiassa is een fraai natuur- en wandelgebied in Tzoumerka

  Kouiassa betekent een plek in de schaduw in het Grieks. En dat is het ook. De beek en waterval liggen namelijk verscholen onder het rijke groen van bomen en planten. Na het eerdergenoemde café wordt het wandelpad smaller en dien je soms wat creatiever te zijn om een weg te vinden naar de natuurlijke zwembaden. Het is hier overigens nooit erg druk en er is altijd wel een plaats vrij voor een verkoelende duik in het kristalheldere water. Na een wandeling op een warme zomerdag is zo’n duik dan ook een tip.

  Net voor je Kouiassa bereikt is het noemenswaardig om even te stoppen bij de ijzeren brug. Op slechts enkele minuten wandelen kom je dan namelijk bij de stenen boogbrug Filos Tourtouris. De brug is in goede staat en gebouwd in het jaar 1908.

  Epirus foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen