Panormos

  Panormos is een kustplaats op Kalymnos en ligt een twee kilometer van de nationale luchthaven. Hoofdstad Pothia, ook wel Kalymnos-stad genoemd, vind je op zes kilometer rijden en hier is de haven voor veerdiensten van het eiland gelegen. De baai ligt in de luwte van berghellingen en heeft een fraai strand Kantouni beach genaamd. 

  Panormos ls een dorp en igt aan de westkust van Kalymnos

  Panormos is een vakantiebestemming op Kalymnos. Bezienswaardigheden zijn de Agios Athanasios kapel aan de zuidkant van de baai en het klooster erboven. Je hebt hiervandaan bovendien een prachtig uitzicht op de baai en het ruige berglandschap op de achtergrond. Kantouni beach is het dorpsstrand en alternatief is het fraaie en ruige Platys Gialos beach op 500 meter wandelen van het centrum. Ook hier vind je een beach bar voor een hapje en een drankje.

  In Panormos zijn genoeg appartementen en studio’s te huur. Veel worden ze gehuurd door klimmers. Een ander noemenswaardig klooster is dat van Agios Panteleimon. Dit klooster ligt mooi tegen de kale rotsen en je kijkt uit over Panormos en verderop de zee. Centraal in de baai ligt een vrij hoge rots. Met een stenen trap kun je de rots beklimmen en naar het uitzichtpunt toe. Je hebt hiervandaan een fraai uitzicht op Kantouni beach.

  foto album Kalymnos

  Meer Griekenland aanbiedingen