Arginonta

  Arginonta is een kustplaats op het Griekse eiland Kalymnos. Het dorp ligt op op 13 kilometer ten noordoosten van hoofdstad Pothia en is zowel via Vathi als Myrties goed te bereiken. Wat direct opvalt is de komvormige baai met smaragdgroen helder zeewater. Hierlangs ligt een lichtgrijs kiezelstrand en in deze groene omgeving vind je enkele tavernes, een beach bar en accommodaties.

  Arginonta is één van de mooiste baaien van het eiland Kalymnos

  Tegen de berghellingen met uitzicht op de fraaie baai van Arginonta worden nieuwe accommodaties gebouwd. Ook de ligging van het plaatsje zelf op het eiland is goed te noemen. Je bent met de auto zo in andere plaatsen, maar ook bijvoorbeeld bij het fraaie afgelegen Palionissos beach. Wat toeristische faciliteiten betreft is er nog het een en ander toe te voegen en wellicht op te verwachten. Net als elders op dit rotsachtige eiland, wordt ook hier geklommen tegen de steile berghellingen.

  Het strand van Arginonta behoort ook tot de mooiste van het eiland. Vergeet zeker je snorkelset niet als je hier een duik in zee neemt. Het heldere zeewater in combinatie met de vele rotsen zorgt voor een mooie wereld onderwater. Supermarkten en wat meer winkeltjes vind je in Emporios of Masouri.

  foto album Kalymnos

  Meer Griekenland aanbiedingen