Vathi

  Vathi, ook wel geschreven als Vathy of Vathys, is een kustplaatsje op het eiland Kalymnos. Het ligt 13 kilometer ten oosten van hoofdstad Pothia in een groene vallei. Deze Vathyvallei, ook wel het mandarijnendal genoemd, start bij een fjordachtige baai en loopt landinwaarts uit in de breedte. Citrusvruchten worden hier verbouwd en tussen de kale bergen beschermd tegen de wind. In de baai meren overdag cruises aan vanuit Kos en Pserimos. Toeristen wagen dan vanaf de steile rotswanden een sportieve duik in zee.

  De fjord en het mandarijnendal van Vathi op Kalymnos

  Naast Vathi liggen in het groene dal nog enkele gehuchten als Rina en Platanos. Ze zijn vanuit de hoofdstad met het openbaar vervoer bereikbaar.  In het haventje dobberen voornamelijk vissersboten en aan weerszijde van de kades pronken kapelletjes met blauwe daken. Genaamd Agios Georgios en Agia Irini. Net buiten het dorpje vind je nog twee kerkjes: Panagia Kyra Hosti en Agios Nikolaou.

  Aan de haven van Vathy is een pleintje en tevens parkeerplaats. Hieraan grenst het terras met bougainvillea van Galini. Je vindt het hier pal aan het haventje nog een drietal andere uitbaters met een restaurant of taverne en overdekt terras. Lekker plekje in de ochtend voordat de cruises vanuit Kos hier met toeristen aanmeren.

  foto album Kalymnos

  Bekijk alle aanbiedingen