Palionisos

  Palionisos, soms ook geschreven als Palionnisos, is een baai in het noorden van Kalymnos eiland. Deze baai ligt wat afgelegen, maar de weg ernaartoe is geasfalteerd. Vanaf Pothia is de afstand 23 kilometer. Het smaragdgroene en kraakheldere zeewater trekt zowel toeristen als locals aan. In de baai, in het kleine dorp, vind je accommodaties, beach bars en traditionele tavernes. Het wordt wel één van de mooiste stranden van dit Grieke eiland genoemd.

  Palionisos is één van de mooiste stranden van Kalymnos

  Palionisos heeft een lichtgrijs kiezelstrand en de zeebodem loopt hier vrij snel af. Door het vrijwel altijd kraakheldere zeewater zie je overal de zeebodem. De rotsachtige kustlijn zorgt voor een goede duik- en snorkelplaats. Langs het strand groeien bomen voor natuurlijke schaduw en de moderne beach bars zorgen voor een aangenaam verblijf hier in de zomermaanden. Tegen de rotsen vind je de lokale taverne Kalidonis met terras. vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de hele baai. Verderop in de baai gaan zeilboten hier veelvuldig voor anker.

  De totale lengte van de Palionisos baai is zo’n 125 meter met op sommige plaatsen een strand van 25 meter breed. Je huurauto kun je eenvoudig parkeren en als je wilt zijn er watersporten te beoefenen. Denk hierbij aan de periode van juni tot en met september.

  foto album Kalymnos

  Meer Griekenland aanbiedingen