Othos

  Othos is het hoogstgelegen dorp van Karpathos. Het ligt op 510 meter boven de zeespiegel op 12 kilometer ten noordwesten van Pigadia. Tussen dit bergdorp en Volada vind je langs de weg plots de woorden ‘I love Othos’ met uitzicht op het plaatsje en de bergachtige omgeving. Een fotomomentje. Proef in één van de tavernes de lokale worst en bezoek het folkloristisch museum aan de hoofdstraat. Hier zie je een kopie van een traditionele inrichting van een Karpatische woning. Bezienswaardig is de Kissimis tis Theotokou kerk met kleine fontein.

  Othos is hoogstgelegen plaatsje op het Griekse Karpathos

  Othos heeft de meeste lokale feesten van het eiland. Van 26 tot 29 juli zijn er festiviteiten ter ere van de heilige Panteleimon, maar men viert ook carnaval en schone maandag. Dit is de eerste dag van de vastenperiode voor het Orthodox Pasen en wordt in het Grieks ‘Kathari Devtera’ genoemd. Je bereikt het dorp overigens gemakkelijk als je van Arkasa of Lefkos naar de stranden aan de oostkust wilt rijden. Combineer een bezoek met andere bergdorpen als Aperi en het al eerder genoemde Volada.

  Dit gebied in en rondom Othos is ook mooi om te wandelen. Neem daarbij dat je hiervandaan een prachtig uitzicht hebt op de oostkust van Karpathos.

  Karpathos foto album

  Bekijk alle aanbiedingen

  Wat zijn jouw tips voor Othos?