Mesochori

  Mesochori is een authentiek dorp op Karpathos. Het ligt langs de westkust van het Griekse eiland, vrij centraal, op 28 kilometer van de hoofdstad Pigadia. Een serie tegen elkaar aangeplakte witte huizen in een groene omgeving. Vanaf de hoofdweg is het aanzicht met de bergen in het noorden en de zee op de achtergrond fraai. Het dorp is grotendeels autovrij en je kunt te voet door de nauwe steegjes het dorp gaan ontdekken.

  Mesochori is even terug in de tijd op het eiland Karpathos

  Mesochori, of Messochori, ligt zo’n 150 meter boven de zeespiegel. Bezienswaardig zijn Agios Nikolaos en Stavros kerken uit de 18e eeuw, maar de Panagia Vrissiani kerk is de belangrijkste. Deze kerk is pas in 1935 gebouwd. De oudste kerk in het dorp dateert uit het jaar 1553. Jaarlijks op 8 september zijn er festiviteiten, omdat deze kerk dan haar naamdag viert. Er zijn nog meer kerken en kapelletjes te bezichtigen. In en rondom het dorp wordt olijfolie en wijn gemaakt. Op de pleintjes sieren vloeren bedekt met mozaïek.

  De meeste woningen hebben platte daken. Er zijn enkele (kleine) hotels in Mesochori en natuurlijk tavernes, restaurants en kafénions. Je kunt een bezoek aan dit traditionele dorp, wat een beetje doet denken aan Olympos, combineren met de badplaats Lefkos op slechts negen kilometer afstand.

  Karpathos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen