Aperi

  Aperi is een bergdorp op Karpathos. Het ligt centraal op het eiland op acht kilometer ten noorden van Pigadia. Deze voormalige hoofdstad van het Griekse eiland (1700-1892) is een traditionele nederzetting en ligt langs de doorgaande route van Karpathos-stad naar Olympos. Al gebouwd in de middeleeuwen om inwoners te beschermen tegen piraterij. Het ligt namelijk in een kleine vallei en is vanaf zee niet zichtbaar. De woningen worden goed onderhouden en de meeste inwoners zijn dan ook rijk te noemen.

  Aperi was de voormalige hoofdstad van Karpathos

  Aperi ligt op 320 meter boven de zeespiegel. Bezienswaardig is de Metropolis van Karpathos en Kassos. Deze bisschopskerk van het eiland dateert uit de 18e eeuw. De groene omgeving is populair bij wandelaars. Je kunt zelfs naar de stranden Kyra Panagia en Achata wandelen mocht je daar behoefte aan hebben. In het dorp werd ooit de eerste middelbare school van Karpathos geopend. De huizen hier zijn wit of in een licht pasteltint geverfd en hebben oranje pannendaken.

  Veel accommodaties vind je hier niet. Althans niet voor de verhuur. Rijke inwoners van Aperi hebben hier een villa voor de zomermaanden en zijn ’s winters in Amerika of elkaars op onze aardbol. Het is een leuk dorp om doorheen te wandelen, al is het aanzicht vanaf de doorgaande hoofdweg of komend vanuit Volada het mooiste.

  Karpathos foto album

  Bekijk alle aanbiedingen