Pollonia

  Pollonia is een kustplaats in het uiterste noordoosten van Milos. Het ligt op 10 kilometer rijden van de havenplaats Adamas. De weg ernaartoe is geasfalteerd en goed begaanbaar. De blauwwitte Agios Nikolaos kapel en de Agia Paraskevi kapel zijn hier bezienswaardigheden. Je vindt hier genoeg studio’s, appartementen en hotels om in te verblijven tijdens je vakantie. Aan de verschillende pieren in zee dobberen voornamelijk kleine motor- en vissersboten. Het dorpsstrand grenst aan het haventje en ligt beschut in een baai tegen de noordenwind.

  Vanuit Pollonia kun je naar Kimolos met de veerboot

  Vanuit de haven vertrekt de veerdienst naar het eilandje Kimolos. Een tip voor een dagtocht en je kunt je huurauto meenemen op de veerboot. Deze ferry ‘Osia Methodia’ brengt je dagelijks in een kwartier van Pollonia naar het haventje van Psathi. Op 800 meter ten zuiden van de haven vind je Kostantakis winery. Al sinds de jaren ’80 wordt hier wijn geproduceerd en sinds 2012 heeft het wijnhuis een officiĆ«le licentie. De wijngaard is zo’n 2,5 hectare groot en hier groeien druivenrassen als Assyrtiko, Malagouzia en Roditi. Je kunt de wijnen zelf proeven bij een bezoek aan het wijnhuis. Tevens zijn de wijnen van het Spilia label te verkrijgen in lokale bars en restaurants.

  Pollonia heeft een boulevard voorzien van gezellige terrasjes van tavernes, bars en restaurants. Tevens is er een duikcentrum in het dorp. Ze organiseren duiktochten op verschillende locaties langs de kust van Milos en Kimolos.

  Milos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen