Magic green pool

  De magic green pool op Kythira is een natuurlijk zwembad in het westen van Kythira. De “Green Lake” zoals het ook wel wordt genoemd ligt afgelegen en het beste is om hier met een bootexcursie naartoe te gaan. Je kunt ook wandelen, maar dat is niet ongevaarlijk en alleen voor gevorderde wandelaars. Er is namelijk geen echt pad en onderweg zijn de rotsen vrij scherp. We noemen deze bijzondere plaats toch, omdat je vanuit Kapsali in de zomermaanden met een glass bottom boat hierheen kunt varen.

  Magic green pool is een natuurlijk zwembad op Kythira

  Mocht je toch willen wandelen dan start je wandeltocht vanuit Limnionas. Draag goede wandelschoenen en het liefst een shirt met lange mouwen en een lange broek. In het begin is de wandeling nog vrij gemakkelijk, maar het laatste kwartier verandert dat snel. In totaal duurt de wandeling ongeveer een uur en neem voldoende drinkwater mee. Het laatste gedeelte is klauteren over vrij scherpe rotspunten. Tevens is het een steile afdaling en hier dien je goed op te passen.

  Vanuit Kapsali zijn er in de zomermaanden mogelijkheden om met een “glass bottom boat” naar de magic green pool te varen. Een veilige en gemakkelijke manier om bij het natuurlijke zwembad van zeewater te komen. Kapitein Spyros vaart ook naar grotten op het eilandje Chytra en vraag vooraf wanneer de excursie staat gepland.

  foto album Kythira


  Wat zijn jouw tips voor Magic green pool?