Kythira Chora

  Kythira Chora is het hoofdstadje van het gelijknamige Ionische eiland. Het ligt op een hoge rotspartij aan de zuidwestkust van het eiland. Een fotogeniek dorp met op de voorgrond het Venetiaanse kasteel uit 1503. Chora is een labyrint met smalle steegjes. De M1 wandelroute rondom het oude fort en het stadje van drie kilometer lengte is een tip. Tijdens deze wandeling van twee uur word je getrakteerd op prachtige uitzichten op de dubbele baai van het havenplaatsje Kapsali.

  Kythira Chora is het fraaie hoofdstadje van het eiland

  Niet ver van de grote parkeerplaats, aan het begin van Chora, ligt het archeologisch museum van het eiland. Het museum is dagelijks geopend van 08.30 tot 15.30 uur, behalve op dinsdag en donderdag. Een klein museum, maar je krijgt wel een goed beeld van de geschiedenis van Kythira. Op 200 meter van het museum staat nog een oude Duitse stoomwals langs de weg.

  Het kasteel van Chora is dagelijks tot zonsondergang geopend. Zeker een bezoek waard tijdens je vakantie met mooie uitzichten op het stadje, Sparagario beach en Kapsali. De witte kerk Panagia Myrtiotissa in het fort is opvallend en bezienswaardig.

  In de smalle straatjes, in de zomer autovrij, zijn winkeltjes met souvenirs en lokale producten. De koelkastmagneetjes in de vorm van een hoedje of bloempot met gele bloemen zijn kenmerkend. Ze zijn kleurrijk en de meest verkochte souvenirs van Kythira.

  foto album Kythira

  Meer Griekenland aanbiedingen