Kapsali

  Kapsali is een vakantiebestemming op het Ionische eiland Kythira. Het ligt in het zuidwesten van het eiland op twee kilometer van de hoofdstad Chora en 22 kilometer rijden van de luchthaven van Kythira. Het dorp ligt verspreid langs twee komvormige baaien met centraal op het schiereiland de vuurtoren en het Agios Georgios kapelletje.

  Kapsali is een vakantiebestemming in het zuidwesten van Kythira

  In de grotere baai vind je het dorpsstrand met daarbij de nodige toeristische voorzieningen. In de kleinere baai ligt de jachthaven van Kapsali. Sparagario beach ligt net even buiten het dorp en is en fraai kiezelstrand met kraakhelder zeewater. Een tip is om naar het Kythira Chora kasteel te gaan en hier te genieten van het spectaculaire uitzicht wat je hebt op de baaien van Kapsali. Ook het oude stadje zelf is hier bezienswaardig.

  Tussen de naaldbomen op de heuvels achter het stadje ligt een camping. Fraai en bezienswaardig is het witte kerkje Agios Ioannis, welke is gebouwd tegen de rotsen aan. Van hiervandaan heb je tevens een mooi uitzicht op de baaien. Een wandeling hiernaartoe vanuit Kapsali is 1,2 kilometer en reken op een wandeltocht van 20 minuten.

  Het strand van Kapsali is grotendeels georganiseerd met ligbedden en parasols. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en de zee kleurt fraai smaragdgroen en turquoise. Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit en het strand hier is al jaren een Blue Flag beach. Vanuit de haven vertrekken in de zomer boottochten naar de zeegrot op het rotseiland Hytra voor de kust.

  foto album Kythira

  Meer Griekenland aanbiedingen