Ammoglossa beach

  Ammoglossa beach is een fraai kiezelstrand op het Griekse eiland Lefkas. Het ligt op een steenworp afstand van Lefkas-stad naast het Santa Maura kasteel. Althans de ruïnes van dit kasteel en de drijvende brug. Deze drijvende brug verplaatst zich elk uur tussen 08.00 en 22.00 uur om zo zeilboten en andere schepen vanuit zee naar de (jacht)haven van Lefkas-stad te kunnen laten varen en vice versa.

  Ammoglossa beach is een heerlijk kiezelstrand vlakbij de stad

  Het kiezelstrand ligt verscholen achter een lange oude muur van het kasteel. Ammoglossa beach is tongvormig, tevens de vertaling van de naam uit het Grieks, en het strand wordt veel bezocht door locals. Gyra beach ligt vrijwel aangrenzend aan dit strand en ook Kastro beach ligt in de buurt. Er zijn geen strandstoelen en parasols aanwezig op het strand en er zijn ook geen andere voorzieningen beschikbaar voor toeristen. Het strand is kindvriendelijk.

  Je auto kun je vrijwel direct aan het strand parkeren en meestal zijn er genoeg parkeerplaatsen te vinden. Iets te eten en drinken kun je in Lefkas-stad kopen voor je naar Ammoglossa beach gaat. Het zeewater is kraakhelder en de kwaliteit van het zwemwater is uitstekend. De vorm van het strand verandert continue door de wind en stroming van het zeewater.

  foto album Lefkas

  Bekijk alle aanbiedingen

  Wat zijn jouw tips voor Ammoglossa beach?