Meganisi

  Meganisi is een eilandje bij Lefkas in Griekenland en tevens een vakantiebestemming. Het grootste eiland tussen Lefkada en het Griekse vasteland. Veerdiensten vanuit Nidri varen meerdere keren per dag op een neer naar Meganisi. Je komt aan in de haven van Porto Spilia (Spartochori) of Vathi. Een groen eiland met een heuse lange staart.

  Meganisi een eiland en vakantiebestemming bij Lefkas in Griekenland

  Op het eiland drie dorpen, waarvan één aan zee gelegen. Spartochori is het grootste plaatsje en ligt dichtbij de haven van Porto Spilia. Hier komen de meeste veerdiensten. Vathi ligt meer naar het oosten, maar wel aan zee in een natuurlijke komvormige baai. Katomeri ligt hier vlakbij, maar wat hoger in de groene bergen. De staart van Meganisi is bergachtig, ook groen, en moeilijk begaanbaar.

  Veel stranden zijn er niet op het Griekse eilandje bij Lefkas. Fanari beach, met gelijknamige beach bar en taverne, aan de oostkust is het bekendste en drukste strand. Bedekt met kiezels. Aan de westkust met het eilandje Thilia in zicht, ligt een ander kiezelstrandje. Limonari beach is vrij klein, maar niet minder fraai. Het ligt in het zuidoosten van het eiland. Bij Porto Spilia nog een ander strand.

  foto album Lefkas

  Bekijk alle aanbiedingen