Meganisi

  Meganisi is een eiland van 18 km2 bij Lefkas in Griekenland en tevens een vakantiebestemming. Het is het grootste eiland tussen Lefkada en het Griekse vasteland en dat verklaart dan ook de naam. Veerdiensten vanuit Nidri varen meerdere keren per dag op een neer naar Meganisi. De overtocht duurt zo’n 45 minuten. Je komt aan in de haven van Porto Spilia (Spartochori) of Vathi. Een groen eiland zonder massatoerisme met een heuse lange staart.

  Meganisi een eiland en vakantiebestemming bij Lefkas in Griekenland

  Op het eiland vind je drie dorpen, waarvan er eentje aan zee is gelegen. Spartochori is het grootste plaatsje en ligt dichtbij de haven van Porto Spilia. Hier komen de meeste veerdiensten aan. Vathi ligt meer naar het oosten, maar wel aan zee in een natuurlijke komvormige baai. Katomeri ligt hier vlakbij, maar wat hoger in de groene bergen. De staart van Meganisi is bergachtig, ook groen, en moeilijk begaanbaar. Het heuvelachtige landschap heeft een hoogste top van 267 meter.

  Veel stranden zijn er niet op het Griekse eilandje bij Lefkas. Fanari beach, met gelijknamige beach bar en taverne, aan de oostkust is het bekendste en drukste strand. Bedekt met kiezels. Aan de westkust met het eilandje Thilia in zicht, ligt een ander kiezelstrandje. Linonari beach is vrij klein, maar niet minder fraai. Het ligt in het zuidoosten van het eiland. Bij Porto Spilia vind je nog een ander strand. Ook Agios Ioannis beach, Viglia beach, Karnagio beach en Loutrolimni beach zijn noemenswaardig.

  foto album Lefkas

  Meer Griekenland aanbiedingen