Nidri

Nidri is de populairste vakantiebestemming op het Griekse eiland Lefkas. Het kustplaatsje is schitterend gelegen aan een groene afgesloten baai langs de oostkust en is dan ook geliefd bij zeilers. Nidri ligt op 36 kilometer van de internationale luchthaven van Preveza op het vasteland van Griekenland. Transfertijd vanaf het vliegveld is ongeveer 45 minuten. De afstand tot Lefkas stad is 17 kilometer en reken op een reistijd met de auto van 25 minuten.

De groene baai van Nidri op Lefkas ligt vaak vol met zeilboten

Hoewel Nidri een echte badplaats is met alle toeristische faciliteiten heeft het dorp slechts 1.000 vaste inwoners. Vanaf april schiet dit aantal tijdelijk snel omhoog met toeristen uit heel Europa. In de zomer vinden jaarlijks verschillende lokale festivals plaats. Denk aan optredens van Griekse dansgroepen en ook aan concerten, waarvan de meeste worden gegeven met een tintje folklore.

Strand is er genoeg in Nidri en anders vind je dichtbij wel je favoriete stek voor een dagje naar het strand. Langs de westkust van Lefkas liggen namelijk de mooiste stranden van het eiland als Porto Katsiki en Egremni en deze liggen niet ver van Nidri. Iets ten zuiden van de bestemming is het strand Mikros Gialos (Poros) een tip. In de zomer ligt de baai hier vol met zeilboten en kun je met een bootexcursie naar de naburige eilanden Scorpios en Meganissi. Tijdens je boottocht heb je kans om dolfijnen te zien zwemmen in zee. Het komt hier regelmatig voor dat de dolfijnen met de boten meezwemmen.

De boulevard, de haven en het groene glooiende achterlandschap maken van Nidri een gezellige en mooie vakantiebestemming. Door de centrale ligging kun je vanuit het kustplaatsje prima het eiland Lefkas ontdekken. Restaurants, tavernes en bars hebben terrassen met uitzicht op het haventje en de vissersboten. Voor een mooi uitzicht op Nidri en de omgeving is een stop langs de weg van Karya, via Platistoma, naar de vakantiebestemming een tip. Ook vanaf de andere kant van de baai, langs de doorgaande weg naar het zuiden, heb je mooi uitzicht op de baai.

Lefkas foto album

Nidri tips

Nidri op Lefkas boulevard en haven

Lefkas Nidri – haven en boulevard

Een tip om te doen tijdens je vakantie in Nidri is het huren van een motorbootje. Ontdek de 20 stranden in de buurt van Nidri, die je alleen over zee kunt bereiken. De meeste liggen op 15 tot 20 minuten varen vanaf de badplaats op Lefkas en zijn een echte aanrader met kleine baaitjes en verborgen stranden.

Je kunt ook in de richting van Scorpios, het eiland van Onassis, en het mooie eiland Meganissi. Tegenwoordig is het eiland Scorpios eigendom van een Russische magnaat en mag je het eiland niet meer op. Heb je geen zin om zelf te varen, dan kun je ook georganiseerd een bootexcursie boeken bij een reisbureau om deze eilanden en de stranden te zien. Met de veerboot kun je elke dag van en naar Meganisi varen.

Je kunt ook met de veerboot naar Fiskardo op Kefalonia varen. In het hoogseizoen zijn er drie diensten per dag en de overtocht duurt een uur een vijfenveertig minuten. Tevens zijn er dagelijks veerdiensten naar het eiland Meganissi.

Meer Griekenland aanbiedingen


Nidri bezienswaardigheden

Watervallen bij Nidri

Watervallen bij Nidri op Lefkas

Wat je zeker moet gaan bekijken zijn de watervallen van Nidri (Dimossari waterfalls). Het hele jaar door is er voldoende water bij de watervallen en je kunt ze dus altijd bezichtigen. Als je de grote waterval wilt zien zijn de maanden april, mei en juni de beste reistijd.

Vanaf het centrum van Nidri kun je naar de watervallen wandelen. Het is een wandeling van drie kilometer en reken op een wandeltocht van 40 minuten. Met de auto erheen rijden is beter. In het natuurgebied rondom de badplaats zijn ook andere prachtige routes en wandelpaden. Tevens zijn er routes om te fietsen en een parcours om te mountainbiken tijdens je vakantie op Lefkas.

Bij de parkeerplaats kun je in de zomermaanden wat te eten en drinken kopen. In het voor- en naseizoen kan de kleine horecagelegenheid gesloten zijn. Neem dus zelf voldoende drinkwater mee als je naar de watervallen van Nidri gaat in je vakantie.

Nidri stranden

Nidri op Lefkas

Uitzicht op Nidri en de baaien

Het strand van Nidri is lang, smal en een Blue Flag Beach. In totaal is het twee kilometer lang en op de meeste plaatsen vijf tot zeven meter breed. Het zandstrand is zeer kindvriendelijk en het zeewater is hier rustig en loopt geleidelijk af. Nidri beach is goed georganiseerd met parasols, ligbedden, tavernes en beach clubs. Je kunt hier bijna alle watersporten beoefenen. De beach clubs Mythos en Sail in zijn zowel overdag als ’s avonds gezellig druk.

Andere stranden in de buurt van Nidri zijn Pasra op twee kilometer, Dessimi op 2,7 kilometer afstand en Fteri op drie kilometer rijden of lopen. In de baai van Poros in het strand van Mikros Gialos een tip en anders het prachtige baaitje van Agiofili beach bij Vassiliki.

Nidri restaurants

Boulevard Nidri op Lefkas met terrassen en boten

Nidri Lefkas – boulevard en haven

Restaurants en tavernes zijn er genoeg te vinden in Nidri. Aan de boulevard meer dan genoeg gezellige terrassen met eetgelegenheden en bars. Restaurant Ergon heeft een mooie tuin en eigentijdse Griekse keuken en voor de Mediterrane keuken is restaurant Piperi aan de haven van Nidri een tip. Wijnbar de Blanck Wine & Champagne is een aanrader voor een goed glas wijn. Ze organiseren ook regelmatig proeverijen van Griekse wijnen.

Uitgaan kun je ook in Nidri. De twee beach clubs Mythos en Sail in zijn zowel overdag als ’s avonds populaire ontmoetingsplaatsen. Andere bars en clubs in Nidri die je kunt bezoeken zijn Roadhouse, Solymar en Status. In Status wordt alleen Griekse muziek gedraaid. In alle clubs en bars in Nidri hoef je geen entree te betalen. Ze organiseren in de zomer zelf vaak evenementen en feesten.