Plaka

  Plaka, of gewoon Milos, is het hoofdstadje van het Cycladen-eiland Milos. Het stadje is gebouwd aan de voet van het oude kastro (kasteel) in herkenbaar karakteristieke Cycladische stijl. Witgekalkte woningen zijn slechts geschieden door donker geplaveide steegjes met sierlijk witte afscheidingen. Het is dan ook het meest aantrekkelijke dorp van het eiland Milos met bovendien een geweldig uitzicht op zee en de westkant van het Griekse eiland.

  Plaka is het karakteristieke hoofdstadje van het eiland Milos

  Vanaf het Venetiaanse kastro uit de 13e eeuw, gebouwd op een heuvel 220 meter boven de zeespiegel, heb je een spectaculair uitzicht. Zeker een tip om te relaxen en bovendien te genieten van de mooiste zonsondergang van het eiland. Het kastro is een bezienswaardigheid en oorspronkelijk hier gebouwd om het eiland te beschermen tegen zeerovers en piraten. Het nieuwere gedeelte van Plaka is onder het kastro verder gebouwd. Samen vormt het één herkenbaar geheel.

  Bezienswaardigheden zijn er in Plaka Milos genoeg te vinden. De kerken Panagia Korfiatissa, Panagia Thalassistra en Mesa Panagia zijn de mooiste en een bezoek waard tijdens je vakantie in Plaka. Mesa Panagia is de hoogstgelegen kerk en bij de kerk Panagia Korfiatissa is het fraaie voetpad, gemaakt van mozaïeksteentjes, noemenswaardig. Andere tips zijn het archeologisch en het folkloristisch museum van het eiland. In het archeologisch museum is een replica van de beroemde Venus van Milo te bezichtigen.

  Milos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen