Vliegveld Mykonos

Het vliegveld van Mykonos ligt ongeveer drie kilometer ten oosten van het hoofdstadje Chora. Vanuit Nederland en België zijn er van april tot en met oktober directe verbindingen met Mykonos Airport op nog geen drie uur vliegen. Soms zijn het combinatievluchten met Santorini of Chania. De luchthaven is operationeel sinds 1971 en IATA gebruikt de afkorting JMK.

Op Mykonos Airport staan in de zomer privé jets van internationale DJ’s

Het vliegveld van het eiland Mykonos heeft één landingsbaan en de meeste vliegtuigen landen vanaf het zuiden over zee. Uiteraard afhankelijk van de windrichting en -snelheid. Achter de douane zijn er op Mykonos Airport duty free shops voor belastingvrije artikelen. ’s Nachts is de luchthaven altijd gesloten en opent de deuren meestal vanaf 06.00 uur tot 23.00 uur. Dit betekent ook dat er ’s nachts geen vluchten zijn.

Je kunt de luchthaven op Mykonos met het openbaar vervoer bereiken, maar door de korte afstand met Mykonos-stad (Chora) is een taxi een beter alternatief. Op de luchthaven zijn kantoortjes te vinden van verschillende (internationale) autoverhuurbedrijven. Naar de haven van Mykonos is de afstand zo’n vijf kilometer vanaf het vliegveld.

Niet alleen chartervluchten van Transavia komen hier van april tot en met oktober aan vol toeristen voor een zonvakantie op het Griekse eiland. Dagelijks zijn er het hele jaar door vliegverbindingen met de internationale luchthaven van Athene en je ziet zo nu en dan ook privé jets van DJ’s geparkeerd staan. Vliegtickets naar Mykonos vanaf Schiphol of Brussel kun je online boeken.

foto album Mykonos

Vliegveld Mykonos vakantiebestemmingen

Mykonos airport wordt voornamelijk gebruikt voor vakantiebestemmingen op het Griekse eiland. Het is tevens een opstappunt voor cruisevakanties. Vanuit de haven van Mykonos vertrekken dagelijks veerdiensten naar andere Cycladen-eilanden. Het vliegveld is een goede basis om te gaan eilandhoppen in Griekenland.

Meer Griekenland aanbiedingen


Vliegveld Mykonos tips

Goedkope vliegtickets naar Mykonos zijn eenvoudig te vinden. Op de websites van airlines vind je de mogelijkheden. Een combinatievlucht met Athene is soms een voordeliger alternatief van de directe vlucht. Voordelige vliegtickets naar Mykonos boek je meestal wat verder vooruit en minder gericht op last minutes. De vliegafstand vanaf Brussel is 2.220 kilometer en de vliegduur is ongeveer drie uur en een kwartier.

Vliegveld Mykonos vakanties

Mykonos Airport heeft van april tot en met oktober directe verbindingen met Amsterdam Schiphol en Brussel Zaventem. In 2012 kwamen er 140.131 buitenlandse toeristen aan voor een vakantie op Mykonos. In 2011 waren dit 130.974 toeristen. In totaal waren er in 2012 (aankomsten en verrekken) 2.447 internationale vluchten en 3.553 nationale vluchten. Het aantal binnenlandse toeristen was in 2012 106.254 en in 2011 vlogen er 106.295 toeristen met binnenlandse vluchten.