Vliegveld Karpathos

  Het vliegveld van Karpathos ligt in het vlakke zuiden van het Griekse eiland. Deze nationale luchthaven heeft de IATA-code AOK. De afstand tot hoofdstad Pigadia bedraagt 14 kilometer en er is een busverbinding. Het vliegveld is operationeel sinds 1970 en de terminal is in 2009 vernieuwd. De landingsbaan is met 2.399 meter best lang voor een lokale luchthaven. In de zomermaanden gaan er vanuit Nederland (rechtstreekse) vluchten naar dit Griekse eiland.

  Karpathos airport is de zuidelijkste luchthaven van Griekenland

  Vanaf Karpathos-airport zijn er binnenlandse vluchten naar Kasos, Kreta (Sitia), Rhodos en Athene. In de terminal is zelfs een (klein) gedeelte waar je belastingvrije artikelen kunt kopen. Op de luchthaven is een ruime parkeerplaats en de aankomst- en vertrekhal zijn van elkaar gescheiden. Autoverhuurbedrijven hebben hun kantoren net buiten het vliegveld. Dit is op loopafstand van de aankomsthal van de luchthaven van Karpathos. Een klein gedeelte van het vliegveld is overigens militair. Je merkt hier als toerist weinig van.

  De vliegduur vanuit Nederland naar het vliegveld Karpathos is bij een rechtstreekse vlucht zo’n drie uur en vijfenveertig minuten. Het is hiermee de langste directe vliegafstand vanaf Nederland naar Griekenland. Door het geringe vliegverkeer op deze luchthaven is het hier nooit erg druk. Ook niet in de maanden juli en augustus. Net naast deze luchthaven wordt actief gesurfd in Chicken bay.

  Karpathos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen