Klimaat en weer Naxos

  Naxos is een eiland van de Cycladen-archipel. Het ligt centraal in de Egeïsche Zee en wordt gezien als het grootste en groenste eiland van deze groep. Naxos heeft een typisch Mediterraan klimaat. Dit betekent warme droge zomers en milde winters met wat neerslag. Tot in december kan het op Naxos overdag nog 20°C worden en vanaf maart zorgt de lente voor alweer lekkere temperaturen.

  Naxos heeft een typisch Mediterraan klimaat

  In de zomer stijgt het kwik overdag tot rond de 30°C. De wind steekt vrijwel altijd aan het begin van de middag op en zorgt voor de nodige verkoeling. In het binnenland kan het in de bergen warmer zijn. Toch wordt het zelden echt heet. In de zomer zijn de avonden zwoel en blijft het lang warm. De terrassen in Naxos-stad zijn dan ook tot diep in de nacht gezellig gevuld. Als je in april, mei of oktober naar Naxos op vakantie gaat is het raadzaam om een jasje mee te nemen. Het kan dan ’s avonds afkoelen.

  Van mei tot en met september regent het vrijwel niet op Naxos. In december en januari is de kans op neerslag het grootste. Van oktober tot en met maart varieert de luchtvochtigheid tussen de 72% en 75%. In de winter is de luchtvochtigheid op het eiland hoger dan in de zomermaanden. De wind waait eigenlijk het gehele jaar door gelijk in kracht. De beste reistijd voor Naxos zijn de maanden juni, juli, augustus en september.

  foto album Naxos

  Beste reistijd Naxos

  De zomer is de beste reistijd voor Naxos. Alles is dan geopend, de dagen zijn lang met veel zonuren en de temperaturen zijn zowel overdag als ’s avonds aangenaam. Ideale reistijd voor een zon, zee en strandvakantie naar het Cycladen-eiland. Bijkomend voordeel is dat er rechtstreekse vluchten gaan naar Mykonos en Santorini. Hiervandaan is Naxos met de veerboot gemakkelijk te bereiken. In de winter zijn er weinig faciliteiten op het eiland en is het gemakkelijkste om via Athene met een binnenlandse vlucht door te reizen naar Naxos. Bekijk de vooruitzichten voor Naxos voor de komende 10 dagen.

  Temperatuur en het weer op Naxos

  Op Naxos vriest het in de winter zelden. Alleen in het binnenland en hoog in de bergen bij het hoogste punt Zas kan het koud zijn. Al is dat meestal maar even. Het milde klimaat zorgt het gehele jaar door er eigenlijk voor dat het nooit koud wordt. Tuurlijk is het in de winter geen weer om met korte mouwen aan het strand te gaan zitten of te gaan zwemmen in zee. Toch kan dit laatset tot ver in november nog wel en eigenlijk vanaf april ook weer.

  Gemiddelde temperaturen Minimum oC Overdag oC Maximum oC
  Januari 9,5 12,1 14,3
  Februari 9,3 12,2 14,5
  Maart 10,2 13,3 15,6
  April 12,4 16,0 18,6
  Mei 15,6 19,5 22,0
  Juni 19,5 23,3 25,8
  Juli 21,9 24,9 26,9
  Augustus 22,0 24,8 26,7
  September 19,9 22,8 24,8
  Oktober 16,9 19,6 21,8
  November 13,6 16,3 18,7
  December 10,9 13,6 15,8

  Meer Griekenland aanbiedingen