Emporios

  Emporios is een bergdorp op het eiland Nisyros in de Egeïsche Zee. Het ligt op toen kilometer rijden van hoofdstadje Mandraki en is maar deels bewoond. Emborio, zoals het ook wel wordt geschreven, is pittoresk een een bezoekje waard als je hier op reis bent. Opvallend is het de natuurlijke ondergrondse sauna van Sofia Kokkinos. In het autovrije dorp kun je rondwandelen en er zijn traditionele tavernes en enkele accommodaties.

  Emporios heeft een natuurlijke ondergrondse sauna

  Emporios is voor de helft voorzien van ruïnes en de andere helft zijn opgeknapte en witgekalkte blokwoningen. Op het hoogste punt van het dorp pronken de resten van een vesting uit de 13e eeuw. Verspreid over Emborio vind je meerdere kapellen, die je tevens kunt bezoeken. De omgeving hier is vrij groen en je hebt vanaf terrasjes uitzicht op de vruchtbare vallei met verderop de krater van de vulkaan.

  Je huurauto parkeer je buiten het dorp Emporios. De wandelpaden zijn herkenbaar, maar soms wat steil en smal te noemen. De natuurlijke sauna, die kosteloos te bezoeken is, kenmerkt het vulkanische karakter van Nisyros. Bezienswaardig. Het dorpspleintje is gezellig.

  foto album Nisyros

  Meer Griekenland aanbiedingen