Emporios

  Emporios, ook wel geschreven als Emborios, is het meest noordelijke kustplaatsje op Kalymnos. Door de ligging heeft dit dorp weinig te duchten van de soms harde noordelijke wind. Vanaf hoofdstad Pothia is het 34 kilometer naar deze bestemming. Je kunt in Emporios vakantievieren in één van de accommodaties. Bij het haventje vind je meerdere tavernes met terras aan of zelfs op het kiezelstrand.

  Emporios is de meest noordelijke bestemming op Kalymnos

  De pier van het haventje van Emporios  is voornamelijk bedoeld voor lokale vissers- en kleine motorboten. Het naastgelegen zand- en kiezelstrand is deel georganiseerd met ligbedden en parasols. Deze zijn van tavernes en ze serveren ook aan het strand. Langs dit dorpsstrand groeien bomen, die op warme zomerdagen meer dan welkom zijn doordat ze zorgen voor de nodige schaduw. De zeebodem loopt hier vrij snel af, maar het zeewater is helder.

  In de omgeving van Emporios is het leuk om naar Palionisos beach te gaan. Het ligt op acht kilometer rijden en heeft een fraai kiezelstrand. Prima alternatief voor een dagje zon, zee en strand is Arginonta beach op zes kilometer rijden. Drukker is de exotisch ogende Kalamises beach bar op een kilometer rijden van het dorp.

  foto album Kalymnos

  Meer Griekenland aanbiedingen