Het weer in Griekenland 10 dagen vooruit

24 juli 2015 Bas Wanrooij
Het weer in Griekenland 10 dagen vooruit strand

Het weer in Griekenland – strand en baai

Op meer dan 50 verschillende Griekse eilanden en vakantiebestemmingen op het vasteland van Griekenland kun je nu de weersverwachting zien voor de komende 10 dagen. Met frequente updates en maximumtemperaturen.

Bovendien het weer voor de komende 24 uur in een handige grafiek. Voor of tijdens je vakantie in Griekenland de actuele temperatuur bij de hand.

Het weer in Griekenland

Elk uur wordt het weer op Griekenland.net ge-update. De temperatuur voor vandaag en morgen per drie uur vooruit. De weersvoorspelling voor 10 dagen in Griekenland is met maximum en minimum temperatuur, windrichting en -kracht en de hoeveel neerslag in millimeters. Al zul je in de zomermaanden juli en augustus niet veel regen zien vallen in Griekenland.

Volop zomer in Griekenland

Het weer in Griekenland zonsondergang

Het weer in Griekenland – zonsondergang

Op Corfu werd het eergisteren 39 C en ’s avonds om 23.15 uur wees de thermometer nog steeds 31 C aan. Ook op andere Griekse eilanden als Kefalonia, Lefkas en Zakynthos steeg het kwik gisteren weer tot 36 C of hoger. Volop zomer, maar ook op de eilanden Kos, Rhodos en Kreta is het zonnig met zomerse temperaturen.

Ook volgende week blijft het prachtig zomerweer in Griekenland. Overdag wat aangenamere temperaturen meest tussen de 28 C en 33 C.

Hoogste temperatuur in Griekenland

De hoogste temperatuur ooit gemeten in Griekenland sinds 1913 dateert van 10 juli 1977. In Elefsina en Athene werd het toen maar liefst 48,0 C. Het is tevens het warmterecord voor Europa. ’s Nachts koelt het in de zomer in Griekenland wat af, maar komt het kwik niet vaak onder de 20 C uit. Vlak voor zonsopkomst is de temperatuur het laagste. In de steden kan het ’s nachts in Griekenland nog lang warm zijn met temperaturen van 25 C of hoger.