In augustus op vakantie naar Griekenland

15 juli 2015 Bas Wanrooij
Augustus vakantie Griekenland

In augustus op vakantie naar Griekenland

Augustus is de drukste en warmste vakantiemaand in Griekenland. Niet alleen hebben wij in Nederland en België zomervakantie, maar ook de Grieken en Italianen zijn vrij. Grieken blijven graag in eigen land voor vakantie. Italianen gebruiken de veerboten naar Griekenland en zijn graag op de Ionische eilanden Corfu, Lefkas en Kefalonia, maar ook in Parga, op de Peloponnesos en de Cycladen. De eerste twee weken van augustus betekent in Nederland “de bouwvak” en dus heeft iedereen vakantie.

Vakantie in augustus naar Griekenland

De kans op mooi weer in Griekenland is groot in de maand augustus. Zeker in de eerste twintig dagen. De gemiddelde temperatuur overdag op Corfu is in deze maand 31,3 C en ’s nachts koelt het af tot 18,8 C gemiddeld. Op Rhodos wordt het overdag gemiddeld 30,7 C in augustus tijdens je vakantie en daalt het kwik ’s nachts niet verder dan gemiddeld 22,7 C. In de stad Heraklion op Kreta liggen de waardes overdag en ’s nachts nog dichter bij elkaar. Gemiddeld wordt het hier ’s middags in augustus 28,5 C en ’s nachts koelt het niet verder af dan 21,8 C. Zomer in Griekenland.

Tips voor augustus vakantie Griekenland

In augustus naar Griekenland op vakantie strand

In augustus op vakantie naar Griekenland – strand

Als je in augustus op vakantie gaat naar Griekenland neem dan goede zonnebrandcrème mee met een hoge beschermingsfactor tegen zowel UVA als UVB zonnestralen. Tussen 11.00 en 15.00 uur is het raadzaam om de zon zoveel mogelijk te vermijden. Een tip is om na 17.00 uur in augustus naar het strand te gaan. Een stuk minder druk, minder warm en aangenamer. Tot 19.30 uur kun je nog prima aan het strand zitten.

Ook wordt geadviseerd om veel te drinken overdag. Flesjes, 0,5 liter, met Grieks bronwater kun je gekoeld halen in een supermarkt of periptero en kosten in Griekenland slechts € 0,50. De Griekse eilanden aan de westkust als Corfu en Kefalonia kennen ook in augustus een hogere luchtvochtigheidsgraad dan andere eilanden. Tip neem iets mee voor ’s avonds tegen muggen.