Bootje huren op Corfu

1 augustus 2015 Bas Wanrooij
Bootje huren op Corfu Agios Stefanos

Bootje huren op Corfu – Agios Stefanos

Natuurlijk is het leuk om tijdens je vakantie op Corfu het eiland te ontdekken op een scooter of met een huurauto. Bovendien genoeg wandelpaden en zelfs mogelijkheden om te fietsen. Al blijft het met fietsen op de openbare wegen van het Griekse eiland goed uitkijken.

Een alternatief is een bootje huren op Corfu. Zowel de noordwestkust als de noordoostkust lenen zich prima voor een dagje op zee met familie of vrienden. Een relax dagje uit.

Bootje huren in Kassiopi of Agios Stefanos

De noordoostkust van Corfu is rotsachtig met verborgen kiezelstrandjes. In Kassiopi en Agios Stefanos kun je bootjes huren om een dagje op zee te gaan varen. Het pittoreske Agios Stefanos heeft onze voorkeur. Meerdere bootverhuurders zijn hier gevestigd als Giannis speedboat, So Tiris boot hire en San Stefano boats. Al vanaf € 70,- per dag heb je je eigen boot. Hierbij komt dan nog wel de verbruikte benzine aan het einde van de dag. De voordeligste bootjes hebben een 25 pk motor met plaats voor maximaal zes personen. Een zonnedakje beschermt je tegen de zon en een coolbox met ijsblokjes krijg je mee om je drankjes koel te houden. Voor de kinderen zijn er zwemvesten.

Eerst naar Kassiopi dan naar Nissaki varen

Bootje huren op Corfu Agni

Bootje huren op Corfu – Agni

Vanuit het haventje van Agios Stefanos kun je ’s morgens al vanaf 09.00 uur vertrekken. Voor 18.00 uur dien je weer terug te zijn. Een tip is om eerst richting Kassiopi te varen, aangezien het hier tegen het middaguur vaak gaat waaien. Naar het zuiden, tot aan Nissaki, is de zee de hele dag rustig. Aanmeren in Agni voor lunch of een drankje bij Toula of één van de andere tavernes hier is een andere tip.

En strandjes als Sinies, Bataria beach, Kalami, Kouloura en Kerasia ontdekken. Bij het kleine kapelletje van Prospero, ten zuiden van Agni, vind je een onderwatergrot. Vrij smal, maar mooi en alleen het laatste stukje is onderwater zwemmen.