Juni en september favoriet voor vakantie Griekenland

28 juli 2022 Bas Wanrooij

De reismaanden juni en september zijn favoriet voor GriekenlandDe maanden juni en september zijn de favoriete reismaanden voor Nederlanders naar Griekenland. Bezoekers van Griekenland.net brachten de afgelopen maanden hun stem uit. Ze geven duidelijk de voorkeur aan deze twee maanden, voor en na het hoogseizoen, om de Griekse eilanden en het vasteland te gaan ontdekken. In totaal werd er 1.109 keer gestemd en zowel juni als september is door 27% als favoriet voor vakantie naar Griekenland gekozen. Voornaamste redenen hiervoor zijn de aangename temperatuur en aantrekkelijke prijzen. En dat het in deze maanden niet zo druk is als in het hoogseizoen is ook niet onbelangrijk.

Juni iets warmer dan september in Griekenland

In juni is de maximum temperatuur gemiddeld in Griekenland wat hoger dan in september. In hoofdstad Heraklion op Kreta is het bijvoorbeeld in juni overdag 27,3 °C, terwijl september gemiddeld 26,6 °C aantikt. ’s Nachts is het hier volgens de klimaatgegevens in september weer ietsje warmer: 19,5 °C ten opzichte van 19,2 °C. Dichtbij Athene werd op 26 juni 2007 op een hoogte van 141 meter een temperatuur van maar liefst 47,5 °C gemeten. Dit is het Griekse hitterecord voor de maand juni. Op 5 september 2015 werd het in de stad Larisa op het Griekse vasteland 41,5 °C. Dit is het warmterecord in Griekenland voor de maand september.

Mei en juli aantrekkelijke reismaanden Griekenland

14% van de ondervraagden kiest voor de maand mei om naar Griekenland af te reizen. De meivakantie en het einde van de maand worden dan al favoriete reisperioden doorgegeven. Juli staat met 12% van het aantal stemmen op de vierde plaats als fijne reismaand. Augustus met 9% en oktober met 5% volgen respectievelijk op plek vijf en zes. De maanden november tot en met april krijgen nagenoeg geen stemmen van Nederlanders. Wist je dat je in november, februari, maart en april rechtsreeks naar Kreta kunt vliegen? En wandelen of skiën op het vasteland van Griekenland zijn tips in deze reisperiode. Of wat dacht je van een stedentrip naar Athene of Thessaloniki?