Bootje huren? Diaporos en Drenia eilanden ontdekken

14 oktober 2023 Bas Wanrooij
Drenia eilanden en Diaporos met motorbootje

Diaporos bij Sithonia

Als je in Sithonia op Chalkidiki bent of op het eiland Ammouliani is een bootje huren een tip. Leuk om met elkaar verborgen baaien te ontdekken of voor anker te gaan bij een een mooi strand op een onbewoond eiland. Van die plekken waar je anders niet kunt komen, zoals Diaporos of de Drenia eilanden. Een dagje uit tijdens je vakantie om niet meer te vergeten. En als je geluk hebt kom je zelfs dolfijnen tegen. Om zo’n kleine motorboot te huren heb je in Griekenland geen vaarbewijs nodig.

Boot huren bij Vourvourou

Bij Vourvourou in het noordoosten van Sithonia vind je talloze bootverhuurders. Wij kozen voor Porto Azurro bootverhuur om rond Diaporos eiland te varen. Na vijf minuten varen kwamen we een groep van drie dolfijnen tegen in de baai van Vourvourou. Ze zwommen niet ver van de boot. Een unieke ervaring om te zien. Het anker gooiden we als eerste uit bij White Beach. Dit is een fraai strand op Diaporos langs de oostkust. Even zwemmen natuurlijk en wat snorkelen bij de rotsen. De route ging verder naar de Blue Lagoon in het noorden van het in de winter onbewoonde eiland. Het ondiepe water kleurt hier turquoise en je waant je in het Caribisch gebied. Dit is tevens de populairste baai om voor anker te gaan.

Vanuit Ammouliani naar de Drenia eilanden

Dagje varen anar Drenia eilanden

Drenia eilanden bij Ammouliani

Als je op Ammouliani op vakantie bent kun je een bootje huren en de Drenia eilanden ontdekken. Dit kan overigens ook als je in de kustplaats Ouranoupolis verblijft bij de grens met Mount Athos. De Drenia eilanden worden ook ‘Gaidouronisia’ genoemd. Vrij vertaalt betekent dit ‘ezeleilanden’. Het is een archipel van zes eilandjes en op één eiland zijn in de zomermaanden voorzieningen. Hier vind je dan een tweetal tavernes, genoeg ligbedden en parasols. De eilanden zelf zijn een beschermd natuurgebied en in het voorseizoen broeden dan ook diverse vogelsoorten hier op de eilanden. Bij Agios Georgios kun je zo’n motorbootje huren. Tevens zijn er huurmogelijkheden in het hoofdstadje van het eiland.