Piraeus

    Piraeus is de grootste havenstad van Griekenland en ligt dichtbij de Griekse hoofdstad Athene. Vanuit deze haven gaan de veerboten op en af naar de Griekse eilanden. In de zomer is het hier dan ook druk met toeristen, maar ook de Grieken zelf maken veelvuldig gebruiken van de ferries voor een (korte) vakantie. De stad ligt op 12 kilometer van de binnenstad van Athene en 48 kilometer van de grootste luchthaven van het land.

    Pireaus is de grootste havenstad van Griekenland

    Piraeus heeft in totaal drie verschillende havens: de centrale haven, Zea marina en Mikrolimano. In de oudheid was Piraeus een eiland en dus altijd al gelinkt aan de zee. In de grote centrale haven meren de veerboten op en af. Bezienswaardig zijn hier de overblijfselen van de historische Walls of Piraeus. In de jachthaven Zea liggen fraaie jachten en cruise schepen. Bezienswaardig in deze omgeving is het oude theater van Zea uit de vierde eeuw voor Christus. Mikrolimano is de kleinere haven met vooral vissersbootjes en wat luxe jachten. Bij deze haven vind je (vis) tavernes om te gaan lunchen.

    Kastella is een wijk van Piraeus op de Profitis Ilias heuvel. Vanaf de top van deze heuvel heb je een mooi uitzicht over de havenstad en de havens. De knusse straatjes hier geven je het gevoel dat je wandelt door een Grieks dorpje. Je kunt met de metro vanaf Athene naar Pireaus reizen, uiteraard is de bus ook een mogelijkheid. Vanaf de luchthaven is men nog om een goede rechtstreekse metroverbinding met Piraeus aan te leggen.

    Bekijk alle aanbiedingen