Kavourotrypes beach

Kavourotrypes beach is één van de mooiste stranden van Chalkidiki. Het zijn meerdere kleine strandjes met fijn wit zand en de zee heeft hier schitterende kleuren groen en blauw. Kavourotrypes ligt op het schiereiland Sithonia aan de zuidoostzijde, niet ver van Vouvourou beach. De afstand vanaf Polygyros is 74 kilometer en vanaf Thessaloniki is het 136 kilometer rijden. Het geheel oogt exotisch en is goed georganiseerd. Watersportmogelijkheden zijn er hier volop.

Kavourotrypes beach lijkt op een tropisch paradijs met witte stranden

De rondvormige rotspartijen maken Kavourotrypes uniek. De wind samen met het zout van de zee hebben de rotsen deze vorm gegeven. Als je goed kijkt op de foto bovenaan onze pagina zie je dat de middelste rots de vorm heeft van een zeemeermin. Het beeld is een kunstwerk en gemaakt door studenten van de Fine Art School.

Tussen en langs de stranden groeien de nodige pijn- en eucalyptusbomen. Het groen van de naalden en bladeren steekt mooi af tegen het witte zand en de azuurblauwe zee. De zeebodem loopt hier zeer geleidelijk af en de rotsen bieden de nodige bescherming tegen harde wind en hoge golven. Kavourotrypes heeft dan ook kindvriendelijke baaitjes en stranden. Een paradijs op Chalkidiki in Griekenland.

foto album

Kavourotrypes beach vakantiebestemmingen

Vijf kilometer ten zuiden van Kavourotrypes beach ligt de badplaats Sarti. In deze vakantiebestemming vindt de moderne toerist alles wat hij nodig heeft. Hotels, bars, tavernes, restaurants en ouzo bars. 500 meter ten westen van Sarti vind je het klooster Xiropotamou, waarvan de kleine kerk stamt uit 1867. Tussen Kavourotrypes en Sarti ligt een georganiseerde camping. Een alternatief om te overnachten voor een hotel of kamer in Sarti.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kavourotrypes beach stranden

De meeste stranden van Kavourotrypes zijn georganiseerd met strandbedden en parasols. Watersporten is nergens een probleem en dichtbij het strand zijn de nodige voorzieningen als tavernes en parkeerplaatsen. Het zijn populaire stranden in de zomermaanden, maar strandjes genoeg hier. Is het ene strand te druk loop dan wat verder en je vindt vanzelf je plekje.

Wildkamperen is in heel Griekenland verboden. In de omgeving zijn meer dan genoeg goed georganiseerde campings waar je met een tent of camper prima kunt overnachten. Riskeer geen hoge boete.