Possidi beach

Possidi beach is één van de mooiste zandstranden op Kassandra van Chalkidiki. De vorm van het strand, wat ook wel Egeopelagitika beach wordt genoemd, varieert continue door wind en golfstromen, Het langgerekte zand strand ligt in de vorm van een landtong aan de westkust van schiereiland Kassandra op 30 kilometer afstand van de resorts van Sani. Deels is het georganiseerd met ligbedden en parasols en al jaren wordt Possidi gewaardeerd met een blauwe vlag.

Possidi beach is één van de mooiste zandstranden van Chalkidiki

Het zand op Possidi beach is bijna wit en mede hierdoor oogt het strand exotisch. De zeebodem loopt hier echter vrij snel af en regelmatig waait het hier. Voor surfers en kitesurfers is dit dan ook een gewilde locatie. Je auto kun je parkeren bij de gelijknamige vuurtoren. Deze witte toren dateert uit 1864 en is gebouwd in koloniale stijl. Op International Lighthouse Day mag je binnen in deze vuurtoren een kijkje nemen. Deze datum varieert elk jaar en voor bezoek adviseren we om vooraf hiernaar te kijken.

Niet ver van het zandstrand van Possidi vind je de nodige accommodaties. Hier kun je dus overnachten en vakantie vieren. In het dorpje vind je meerdere traditionele tavernes aan een kleine wandelboulevard. Aangrenzend ligt een smalle strook wit zand met een langzaam aflopende zeebodem.

Chalkidiki foto album

Possidi beach tips

De kustplaats Possidi ligt op een paar kilometer rijden van deze kaap en het langs zandstrand. Hier in het dorp vind je de nodige toeristische voorzieningen, waaronder restaurants, bars en accommodaties. Leuk is dat de meeste tavernes een terras hebben aan het strand en je kijkt hiervandaan uit op zee. Het strand is hier smaal en bedekt met zand. In zee kom je platen van zandsteen tegen, maar door het heldere zeewater kun je deze goed zien liggen.

Meer Griekenland aanbiedingen