Panteleimonas

  Panteleimonas is net als zoveel plaatsen in Pieria verdeeld in twee gedeeltes. Het originele dorp ligt wat hoger in het achterlandschap, Palaios Panteleimonas genaamd, en het nieuwe gedeelte ligt aan de kust. Je vindt het plaatsje met traditionele stone houses en oranje pannendaken op 42 kilometer ten zuiden van regiohoofdstad Katerini en drie kilometer ten noorden van Platamonas. Het nieuwe deel met zandstrand is toeristisch en biedt bezoekers hotels, appartementen, tavernes en winkels.

  Palaios Panteleimonas is één van de mooiste bergdorpen van Pieria

  Het Platamonas fort uit de Frankische periode is de bezienswaardigheid aan de kust. Je kunt het kasteel dagelijks bezoeken en de entree bedraagt zes euro per persoon. Ten noorden ligt het georganiseerde lange en brede strand van Panteleimonas. Het traditionele dorp is zeker een bezoek waard. De architectuur is uniek en oude platanen zorgen op pleintjes voor natuurlijke schaduw op de terrasjes van kafénions en tavernes. Leuk om te doen is hier een kop koffie te gaan drinken of een keer te gaan lunchen. Even heel wat anders dan zon, zee en strand. Ook het uitzicht op het vlakke noordoosten van Pieria is prachtig vanuit het oude dorp.

  In de groene omgeving op zo’n 500 meter hoogte kun je fraaie wandelingen maken door de natuur. Tevens kun je in Palaios Panteleimonas ook verblijven in traditionele accommodaties tijdens je reis.

  foto album Pieria

  Meer Griekenland aanbiedingen