Platamonas

  Platamonas is een vakantiebestemming in het zuiden van de streek Pieria. De kustplaats is 1925 opgericht en wordt gezien als een cosmopolitische plaats met enkele fraaie zandstranden en een goed georganiseerde haven met een gedeelte speciaal voor luxe jachten. De afstand naar Litochoro bedraagt 10 kilometer en als je wilt kun je met trein reizen vanuit Thessaloniki. Je stapt dan uit op station Nei Pori. In het noorden van Platamonas vind je het byzantijnse kasteel met haar imposante toren en vestigingsmuren. ’s Zomers vinden hier tijdens het Olympus festival diverse activiteiten plaats.

  Platamonas is de meest cosmopolitische kustplaats van Pieria

  Het zandstrand aan de noordkant richting Leptokaria is waarschijnlijk het mooiste van Platamonas. Panteleimonas beach is een breed strand met toeristische voorzieningen als ligbedden, parasols en restaurants. Naar het zuiden kom je een ander groot en breed zandstrand tegen van Nei Pori.

  Begin augustus staat het Platamona’s kasteel decor voor culturele lokale evenementen met de viering van de transfiguratie van de here. Bij de haven vind je diverse restaurants en tavernes. Hier staat veel (verse) vis op de menukaart. Leuk is om een keer wat te gaan eten in het traditionele bergdorp Palaios Panteleimenos op acht kilometer afstand. Verschillende authentieke tavernes bieden hier voornamelijk vleesgerechten aan. Tevens is dit een prachtig dorp om doorheen te wandelen.

  foto album Pieria

  Meer Griekenland aanbiedingen