Afissos

Afissos is de fraaiste badplaats van Pilion gelegen aan de westkust. Het dorpje is amfitheatersgewijs gebouwd en heeft een gezellige boulevard en fraai strand. Een pittoreske vakantiebestemming en doet je denken aan een vakantie op de Griekse eilanden. De kustplaats ligt 26 kilometer ten zuiden van Volos en de weg hiernaartoe is prima. Traditionele oranje dakpannen en leistenen dakbedekking wisselen elkaar op de daken van de huizen af. Tegen de berghelling aan zie je een overhand aan leistenen daken en huizen gebouwd volgens lokale architectuur.

Afissos is een pittoreske vakantiebestemming op Pilion

Het pleintje in het centrum van Afissos met de grote plataan en de fontein is zeer fraai. Zo ook de aangrenzende smalle straatjes en de terrasjes op het schaduwrijke plein. Een heerlijk plek om te onthaasten en bovendien kijk je uit op zee.

Langs de boulevard vind je traditionele tavernes en de meeste serveren verse vis. Afissos is een geliefde vakantiebestemming bij Duitsers, Grieken en ook Nederlanders. Het dorp doet een beetje “mondain” aan. De stranden van Kallifteri, Lagoudi en Ampovo in de buurt zijn mooi en bovendien goed georganiseerd.

Afissos is een familiebestemming, maar ook zeer geschikt voor echtparen. Als je van de natuur houdt en wandelingen wilt maken is deze bestemming een prima uitvalsbasis om Pilion te ontdekken.

Pilion foto album

Afissos tips

Oasis café bar in Afissos op Pilion Griekenland

Oasis café-bar in Afissos op Pilion

Als je vanuit Kala Nera naar Afissos rijdt over de kustweg kom je een fraai uitzichtpunt tegen. Je ziet de baai van Afissos, met het dorp, vissersbootjes en het groene achterlandschap. Beslist een tip en de moeite waard om hier te stoppen voor een foto. De boulevard heeft veel terrasjes, direct aan zee en deel onder de bomen met de nodige schaduw. Gezellig en traditioneel is een eerste indruk. De zonsondergang vanaf Afissos is prachtig en een tip om zelf te zien tijdens je vakantie op Pilion.

Maak een rustgevende wandeling door het dorp en start op het centrale pleintje aan de boulevard. Het pleintje hier is mooi bedekt met Griekse flagstones en een authentiek terrasje onder een oude plataan aan de rechterkant is uitnodigend. Voor na de wandeltocht dan. Slenterend door de smalle straatjes van Afissos kom je het ene na het andere fraaie gebouw tegen. Traditioneel wit met donker hout. Bezienswaardig zijn ook de Agia Marina kerk van het dorp en een oude kapel van Profitis Ilias.

Een mooie wandeling die je kunt maken vanuit Afissos is naar het bergdorp Afetos en weer terug. Wandelroute van 5,5 kilometer met een hoogteverschil van nog geen 250 meter tijdens de wandeling. Onderweg veel natuurschoon en fraaie vergezichten. Op Pilion walks kun je de wandeltocht stap voor stap bekijken.

Meer Griekenland aanbiedingen


Afissos restaurants

Afissos Pilion terras Glaros restaurant

Afissos Pilion restaurant Glaros terras aan zee

Restaurant Glaros is een aanrader in Afissos. Herkenbaar aan de typisch Grieks blauwe stoeltjes en het terras direct aan zee. De keuken is Grieks en zonder twijfel kun je hier elke dag verse vis eten. Oasis café-bar is een opvallende verschijning langs de boulevard. Ook blauwe stoeltjes, maar meer om te relaxen. Het uitzicht over zee en de vaak rustige baai zijn rustgevend en prachtig.

Op het dorpsplein met de grote plataan en oude fontein is het gezellig druk op het terras van restaurant Pame Plateia. Het terras ligt een beetje verscholen, maar nodigt uit om op te gaan zitten tijdens een warme zomerdag. Heerlijk in de schaduw en een favoriete plek van de Grieken zelf.