Kala Nera

Kala Nera is de vakantiebestemming op Pilion aan de Pagasitische Golf. De badplaats ligt 17 kilometer ten zuiden van Volos en de weg hierheen is prima. Het charmante kustdorp heeft het langste strand aan westkust van Pilion en bovendien een gezellige boulevard. Hier wisselen terrasjes en winkeltjes elkaar af en zorgen bomen altijd voor de nodige schaduw. Langs het strand groeien Eucalyptus bomen en zorgen voor de nodige verkoeling in deze badplaats in de zomer.

Kala Nera is DE badplaats aan de westkust van Pilion

De badplaats Kala Nera dankt zijn naam aan de vele bronnen die hier bij zee uitkomen met fris water uit de bergen. In de omgeving is genoeg te ontdekken en te zien, maar je kunt ook met een bootexcursie naar het eiland Skiathos. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken door de natuur, gaan fietsen of paardrijden. Zo is er een wandelroute de groene bergen in naar de traditionele dorpen Milies en Vizitsa.

In de zomer vinden er in Kala Nera meerdere culturele festivals plaats. Bijvoorbeeld het religieuze festival Panagias op 15 augustus met veel traditionele Griekse dans en muziek. Van en naar de stad Volos is een busverbinding met dagelijks meerdere diensten.

Pilion foto album

Kala Nera tips

Taverna Paris in Kala Nera op Pilion

Taveerne Paris in Kala Nera op de Pilion

Langs de boulevard en het strand vind je de nodige taveernes, sommige met terras aan zee. Restaurant Paris is door vele bezoekers al getipt en ook wij vinden het een goede taveerne. Breng ook zeker een bezoek aan de plaatselijke groenteboer. Deze winkel zie je al van afstand en buiten tegen het pand staan de groente- en fruitrekken uitnodigend richting de slenterende voorbijgangers.

Een dagje met de stroomtrein Moutzouris van Ano Lechonia naar Milies en weer terug is een tip. In de zomermaanden juli en augustus rijdt het treintje dagelijks op en neer en in mei, juni en september alleen in het weekend. Vanaf het station in Lechonia vertrekt de stoomtrein om 10.00 uur en maakt een korte stop in Ano Gatzea met als eindhalte Milies. Om 15.00 uur vertrekt “Moutzouris” weer terug vanuit Milies, met ook een tussenstop in Ano Gatzea, naar Ano Lechonia.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kala Nera stranden

Bough Beach Kala Nera Pilion Griekenland

Kala Nera (Koropi) – Boufa beach

Het strand bij Kala Nera is het grootste zandstrand in lengte van heel Pilion. Het wordt ook wel Boufa beach genoemd en ligt gedeeltelijk in het naburige plaatsje Koropi. Boufa beach is goed georganiseerd met ligbedden, parasols en de nodige tavernes. Het strand is gewaardeerd met een blauwe vlag (Blue Flag).

Op de twee andere stranden van Kala Nera wappert ook een blauwe vlag. Het Kala Nera strand is zo’n 600 meter lang en maximaal achter meter breed tot aan de eucalyptus bomen. Het Theretro Axiomatikon strand ligt hier vlakbij en is slechts 300 meter lang en maximaal zes meter breed.

Watersportmogelijkheden zijn er genoeg en het strand is kindvriendelijk door de langzaam aflopende zeebodem en langs het strand de bomen die altijd voor schaduw zorgen.

Kala Nera wandelen

Kala Nera op Pilion de groenteboer

Kala Nera op Pilion – de groenteboer

Kala Nera is een uniek gebied om te wandelen. De vakantiebestemming is niet alleen verbonden met de drie grootste bergdorpen met asfaltwegen, maar ook met geplaveide paden. Niet zo heel lang geleden zijn deze wandelpaden heropend en waar nodig gerestaureerd. Maak wandelingen van maximaal anderhalf uur over deze oude wandelpaden en ontdek niet alleen de schitterende natuur van Kala Nera, maar ook te voet de bergdorpen Milies, Vizitsa en Pinakrates. Onderweg word je getrakteerd op prachtige uitzichten. Kaarten met de wandelroutes zijn te verkrijgen in Kala Nera.

De wandelroute van Kala Nera naar Milies en weer terug is zo’n 11 kilometer met een hoogteverschil van 375 meter. Pilion walks beschrijft deze hele wandeltocht. Neem voor deze wandeling zo’n drie tot drie en een half uur de tijd.