Coco-Mat

Coco-Mat is een andere slaapcultuur, gebaseerd op de natuur en duurzaamheid. Bedden, slaapproducten en meubelen met de handgemaakt uit Griekenland. De bedden bestaan uit verschillende lagen van natuurlijke materialen die het menselijk lichaam optimale en elastische ondersteuning bieden, zonder het gebruik van metalen. Paul Efmorfidis, de oprichter, houdt van de natuur en gelooft dat we hier alles uit kunnen halen wat we nodig hebben om gezond en liefdevol te kunnen leven.

Coco-Mat bedden, slaapproducten en meubelen natuurlijk uit Griekenland

In de fabriek van Coco-Mat, op het vasteland van Griekenland, komt men met de fiets naar het werk. Je werkt hier voor je plezier en op een zo natuurlijk mogelijke manier. Coco-Mat is wereldwijd gewaardeerd met prijzen voor het personeelsbeleid, de duurzame productiemethoden, de kwaliteit van de Coco-Mat producten en het maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Een droom wordt werkelijkheid

Coco Mat bed onder boom Griekenland

Coco Mat slaapproducten 100% natuurlijk

Coco-Mat begon in 1989 als een klein familiebedrijf, in Athene, Griekenland op basis van de visie van oprichter Paul Efmorfides. Zijn missie is om de hele wereld te voorzien van de beste bedden. Efmorfides vroeg zich af waarom wij allemaal op hetzelfde type bedden slapen als iedereen uniek is. Zijn zoektocht naar een passend antwoord op deze vraag resulteerde in een bedrijf dat sinds zijn oprichting is uitgegroeid tot een multinational met winkels in de grote steden, inmiddels in 13 landen wereldwijd. In de Benelux heeft Coco-Mat vestigingen in Amsterdam, Antwerpen, Arnhem en Rotterdam.

Centraal in de Coco-Mat filosofie staat een ware passie voor de natuur en diepe waardering voor het begrip duurzaamheid. In Athene genieten de werknemers elke dag van vers bereide maaltijden met lokale ingrediënten van de eigen boerderij naast het hoofdkantoor. Bovendien wordt een speciale maandelijkse bonus gegeven aan werknemers die met de fiets naar het werk komen en niet roken.

Duurzaamheid is belangrijk

Coco Mat Triton bed

Coco Mat Triton bed

De filosofie van duurzaamheid zit in elk product van Coco-Mat. De slaapproducten en meubelen worden gemaakt met behulp van 100% natuurlijke materialen in de fabriek in Noord-Griekenland. De fabriek is vrijwel CO2 neutraal en 96% van het afval wordt gerecycled. Zonder rook of geluid werken vakmensen volgens traditionele methoden, met respect voor het milieu en het regionale ecosysteem.

Het bedrijf is extra trots op het gebruik van natuurlijke grondstoffen, zoals katoen, zeegras, wol en hout. Ze worden allemaal lokaal geproduceerd in Griekenland. Recent ontwikkelde Coco-Mat ook een stijlvolle fiets gemaakt van hout. Deze fiets kunnen gasten van Coco-Mat hotels gebruiken, zodat ze geen gebruik hoeven te maken van taxi’s.

Uitzonderlijke bedden, voor uitzonderlijke dwarsliggers

Coco Mat sleep on nature

Coco Mat sleep on nature

Voor Coco-Mat is de natuur een bron van inspiratie geweest bij het ontwerpen van de milieuvriendelijke slaapproducten. En, zoals alles in de natuur, is ieder van ons uniek. Om tegemoet te komen aan individuele behoeften heeft COCO-MAT aanpasbare slaapproducten ontwikkeld.

Pythagoras is het nieuwste en meest innovatieve bed. In de Pythagoras zijn drie micro-matrassen verwerkt. Door een combinatie van verschillende materialen, elke micro-matras heeft een andere elasticiteit, kan het bed op 48 verschillende manieren worden ingedeeld. Zo kan het Pythagoras bed worden aangepast aan elk uniek persoon en kan iedereen genieten van de perfecte nachtrust!

“One size doesn’t fit all”

Coco Mat kussens

Coco Mat kussens

Coco-Mat gelooft ook wat ze zelf PillowSophy noemen; een unieke filosofie over kussens. Volgens dit concept, net zoals er geen “one-size-fits-all” jurk, shirt of spijkerbroek bestaat, bestaat er niet zoiets als een “one-size-fits-all” kussen. Ieder van ons heeft veel verschillende voorkeuren voor de manier waarop we slapen. We zijn allemaal verschillend in gewicht, volume en hebben een unieke slaaphouding.

Dankzij de exclusieve Coco-Mat PillowSophy collectie van 12 verschillende kussens, welke kan worden aangepast dankzij een rits, kunnen we allemaal het perfecte kussen vinden en elke nacht genieten van een zalige en comfortabele nachtrust. Alleen een fantastisch bed is niet genoeg voor een perfecte nachtrust! We hebben ook een perfect kussen nodig.

Van Griekenland voor de hele wereld…

Coco Mat winkel Barcelona

Coco Mat “sleep on nature” winkel in Barcelona

Na jaren van onderzoek en ervaring is het succes van Coco-Mat op een natuurlijke wijze gekomen. Het bedrijf blijft nieuwe winkels openen in verschillende landen wereldwijd. Niet alleen particulieren kiezen voor Coco-Mat, maar ook hotels in Europa, Amerika, het Midden-Oosten en Azië en zelfs luchtvaartmaatschappijen. Diamond First class klanten van Etihad Airways kunnen genieten van hoogwaardig beddengoed gemaakt van natuurlijke materialen. Dit creëert een onvergetelijke slaap aan boord van het vliegtuig.

Bezoek een Coco-Mat winkel in Amsterdam, Antwerpen, Arnhem en Rotterdam maar misschien ook in Athene, Berlijn, New York, Parijs of Shanghai en probeer de bedden en matrassen. Ervaar de filosofie en gastvrijheid van Coco-Mat.

Coco-Mat winkels Nederland

In Nederland zijn er drie winkels van Coco-Mat: in Amsterdam, Arnhem en Rotterdam. In de Coco-Mat winkels kun je de bedden zien en zelf testen en bovendien alle “Pillowsophy” kussens. Zeker weten dat je hier een kussen vindt die bij je past. Griekse thee staat altijd klaar je op de volgende adressen:

Coco-Mat Amsterdam
Overtoom 89 Amsterdam
tel: 020 – 4892 927
e-mail: amsterdam@coco-mat.nl
openingstijden: maandag 12.00 – 18.00 uur, dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 18.00 uur
en zondag 12.00 – 17.00 uur.

Coco-Mat Arnhem
Eusebiusbinnensingel 14 Arnhem
tel: 026 – 4420 183
e-mail: arnhem@coco-mat.nl
openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 18.00 uur

Coco-Mat Rotterdam
Westblaak 25 Rotterdam
tel: 010 – 2829 807
e-mail: rotterdam@coco-mat.nl
openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 18.00 uur