Marathon in Athene voor het goede doel

12 oktober 2019 Bas Wanrooij

Marathon in Athene voor het goede doelWe reizen met twee personen naar Athene af om hier op zaterdag 9 november de 10 kilometer te rennen van het officiële parcours van “De Marathon”. Een eer om te mogen deelnemen en we sluiten aan bij onze duurzame vrienden van Coco-Mat. Zij nemen jaarlijks deel aan dit evenement met een fundraiser voor Estia Agios Nikolaos in Griekenland. Het Estia running team bestaat dit jaar uit 85 renners van over de hele wereld, die gaan deelnemen aan de 5 km, 10 km of de hele marathon in het weekend van 9 en 10 november. Estia Agios Nikolaos is een Griekse community die zich inzet voor talentvolle volwassenen met een verstandelijke handicap, die dagelijkse ondersteuning nodig hebben op verschillende gebieden.

Estia Agios Nikolaos community

Marathon in Athene Coco-Mat running teamEstia Agios Nikolaos is een Griekse stichting die in 1992 is opgericht en volledig draait op donaties. Ze hanteren de filosofie dat iedereen uniek is en kan worden geholpen om hun eigen en unieke bekwaamheden te ontwikkelen. In een natuurlijke omgeving bij de kustplaats Galaxidi, in de regio Centraal Griekenland, ligt de Estia community. Dagelijks draait het hier om positiviteit en creativiteit, staat men in direct contact met de natuur en worden artistieke prikkels gestimuleerd.

Het plezier straalt er bij iedereen van af en wij willen ook met zo’n glimlach gaan deelnemen aan de 10 km race in Athene. Because we care is de slogan van het Coco-Mat running team en we hopen meer dan € 16.600,-  bij elkaar te rennen voor de Estia community. Jullie donaties zijn zeer welkom en doneren kan op deze site. Alvast bedankt.

Trainen en voorbereiden in Athene

Coco-Mat hotel in AtheneNatuurlijk bereiden we ons goed voor en trainen we meerdere keren per week. We nemen deel aan diverse lopen in Zuid-Holland en Noord-Brabant en hebben ook als doel om een persoonlijk record te lopen om 17.00 uur op zaterdag 9 november. Toch prachtig om te mogen finishen in het Panathinaiko Stadion: het Olympisch stadion van de eerste moderne Olympische Spelen in 1896. De dagen ervoor logeren we in het nieuwe Coco-Mat Athens BC hotel op een steenworp afstand van de Akropolis en het Acropolis-museum. Goed slapen zullen we hier zeker en we houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

De Marathon start op zondag 10 november in de gelijknamige stad in de regio Attica. Na 42 kilometer en 195 meter finishen deelnemers in het eerdergenoemde Panathinaiko Stadion. Vorig jaar liepen meer dan 15.000 deze officiële Marathon race.