Maleas olijfolie

Maleas is een premium quality extra virgin olijfolie uit Griekenland. Een exclusief topproduct uit de Peloponnesos: gezond, puur natuur, lekker en voedzaam. Superieure categorie olijfolie direct afkomstig van de beste olijven van de Griekse soorten Koroneiki en de zeldzame Athinoelia. Met de hand geplukt op eeuwenoude olijfgaarden, die organisch worden onderhouden in deze regio in het zuid-oosten van het schiereiland Peloponnesos.

Maleas olijfolie een topproduct van Laconia in Griekenland

Maleas is het meest zuidelijke puntje op het vasteland van heel Europa. Bovendien is het een Mediterraan herkenningspunt. Het landschap reikt tot 600 meter boven de zeespiegel en op de gelijknamige kaap staat een vuurtoren. In het logo van Maleas premium olijfolie komen de legendarische vuurtoren en grillige rotspartijen van de kust terug. De lijmsteen, het Mediterrane kustklimaat en de langdurige traditionele teelt van olijfbomen maken van deze regio een uitzonderlijk gebied waar de olijven voor deze olie kunnen groeien.

De olijven voor Maleas olijfolie worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd op hun kwaliteit. Nog dezelfde dag worden de olijven koud geperst bij een temperatuur van minder dan 27 graden. Deze olijfolie is rijk aan vitamine E, zit vol met anti-oxidanten en het helpt hiermee je bloed te beschermen tegen hoge cholesterolwaarden door oxidatieve stress.

Maleas premium organische extra virgin olijfolie

Maleas premium organische extra virgin olijfolie

Males premium organische extra virgin olijfolie

Maleas olijfolie heeft een hartstochtelijke goud-groene kleur en een aroma van olijfbladeren, kruiden en wilde grassoorten en een rijke subtiele smaak. De balans van scherpe en aangename smaken, met een gemiddelde fruitigheid en de nasmaak die je nog lang blijft proeven is uitzonderlijk.

Deze premium quality extra virgin olijfolie is voor op tafel. Bij het diner om wat extra smaak toe te voegen, bij het brood als voorgerecht met eventueel kruiden en peper en zout of gewoon een lepeltje om te snoepen tussendoor. Het design van de fles is ontworpen in Italiƫ en net als de olijfolie zelf van hoge kwaliteit. Wist je dat de zuurgraad minder dan 0,3% is? Uitzonderlijk laag.

Olijfolie wint internationale awards

Maleas is de Griekse olijfolie die wereldwijd de meeste awards heeft gewonnen. In de olie van 2015 werd zelfs een zuurgraad gemeten van minder dan 0,15%. Dat is extreem laag en zegt veel over de kwaliteit van Maleas olijfolie. Een overzicht van de awards die de olijfolie van Maleas in 2015 heeft gewonnen. In totaal acht wereldwijde awards in zes internationale wedstrijden.

Gold Award – Olive Japan International Olive Oil competition
Gold Award – Premio Biol International Olive Oil competition
Silver Award – Los Angeles International EVOO competition
Prestige Gold – Tettaolivo International Extra Virgin Olive Oil competition
Excellence Award – Copenhagen International Olive Oil competition
Top 25 notering – World’s Best Extra Virgin Olive Oils
Gold Award – Los Angeles International EVOO Packaging competition
Best packaging design – Tettaolivo International Extra Virgin Olive Oil competition

Olijfolie waar te verkijgen

Maleas olijfgaarden Lakonia Griekenland

Maleas olijfgaarden Peloponnesos Griekenland

Maleas olijfolie is een exclusief product en alleen te verkrijgen bij geautoriseerde shops. Op de Griekenland evenementen “Wegdromen over Griekenland” kun je deze olijfolie proeven.

Maleas is de enige Griekse premium olijfolie die wordt verkocht bij het exclusieve warenhuis van Harrods in Londen.