Agios Gordios

Agios Gordios is een populaire vakantie op Corfu. Het ligt aan de westkust van het eiland op ongeveer 15 kilometer rijden van de hoofdstad Kerkyra. Het laatste stukje van de weg hierheen is erg mooi met een prachtig uitzicht op Agios Gordios en de hele baai. Zeker de moeite waard, als het kan, om even te stoppen met de auto en een mooie vakantiefoto te maken.

Het uitzicht op de baai van Agios Gordios is echt schitterend

Je kunt met de auto doorrijden tot aan het strand, maar de kans dat je daar ook kunt parkeren is klein. Beter dus om eerder in het dorp al de auto neer te zetten. Langs de hoofdstraat naar het strand vind je de nodige supermarkten, souvenirwinkels en cafĂ©’s en restaurants. Een herkenningspunt van Agios Gordios is de rots in zee aan de zuidzijde van de baai

Verschillende accommodaties zijn ook gelegen in het centrum, maar de meeste liggen hier net buiten verderop in de baai en veel direct aan het prachtige zandstrand van Agios Gordios. Ook liggen hotels en appartementen wat verder landinwaarts tegen de groene hellingen. Het is een klein stukje lopen naar het centrum van de badplaats, maar je uitzicht is prachtig.

Corfu foto album

Agios Gordios tips

Uitzicht op Agios Gordios vanaf Sinarades

Uizticht op Agios Gordios vanaf Grammenos winery

De mooiste foto’s van de groene omgeving, het lange zandstrand en de hele baai kun je dus langs de weg naar Agios Gordios. Een andere, mooiere optie, is om te rijden naar het dorpje Sinarades en vandaar het weggetje naar het wijnhuis Grammenos te nemen. Je wordt verrast aan het einde van de weg met een schitterend uitzicht op de hele baai vanaf de noordzijde. Een bezoekje aan het wijnhuis van de familie Grammenos is ook leuk, echter zijn ze niet altijd geopend.

Verder naar het zuiden, richting het Korission meer, verandert de kustlijn van rotsachtig in duinvorming. De strand zijn hier breed en eindeloos, bedekt met zand en meest niet georganiseerd.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agios Gordios bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden heeft Agios Gordios niet echt. Wat je niet mag missen tijdens je vakantie is de zonsondergang. Daar krijg je geen genoeg van en als je geluk hebt met je accommodatie kun je hiervan genieten op het balkon of terras.

Agios Gordios stranden

Agios Gordios beach vanaf de weg

Agios Gordios vanaf de weg

Het strand van Agios Gordios is ongeveer een kilometer lang. Bij het centrum aan de zuidkant van de baai is het zandstrand en grotendeels georganiseerd met strandbedden en parasols.

Richting het noorden wordt het strand smaller en is er minder bebouwing en soms onderbroken door rotspartijen. Het strand van Agios Gordios is al jaren een Blue Flag beach en ook voor kinderen en prima strand door het fijne zand en de langzaam aflopende zee.

Agios Gordios restaurants

Restaurants vind je in Agios Gordios genoeg. De meeste serveren de Griekse of Franse keuken. Zefyros met de Mediterrane keuken ligt op het strand en heeft een chique moderne uitstraling. De tafels staan in de tuin tussen het groen en zorgen voor een gemoedelijke sfeer. Prima stek om te genieten van de fraaie zonsondergang.

Restaurant Theodoros is het oudste restaurant van Agios Gordios en is een stukje lopen over de houten “boulevard”. Voor de Griekse keuken kun je ook naar taverne Posidonio aan het strand. Parkeren is voor gasten gratis en je mag ook gebruik maken van de strandbedden. Restaurant Elena en Thalassa zijn ook typisch Grieks en aan het strand gelegen.