Benitses

Benitses is een badplaats ten zuiden van Kerkyra. Het ligt op veertien kilometer afstand van de hoofdstad van Corfu en twaalf kilometer van de luchthaven van het Griekse eiland. Deze kustplaats heeft al decennia lang een toeristische aantrekkingskracht. Het kleine maar gezellige centrum ligt langs de doorgaande weg naar het zuiden. Aan de overzijde van deze weg ligt het kiezelstrand en het haventje.

Benitses is een traditionele badplaats op het eiland Corfu

Vanuit Benitses is het slechts vier kilometer rijden naar het Achilleion. Deze bezienswaardigheid is ook bekend als het paleis van de Oostenrijkse keizerin Sissi. en tip om dit grote witte gebouw met haar fraaie tuin en beelden te gaan bezoeken tijdens je vakantie. Ook leuk is om naar het dorp Perama te gaan. Het plaatsje ligt vijf kilometer ten noorden van Benitses. Je kunt hier prachtig de vliegtuigen zien landen en opstijgen. Andere opties om over de loopdam achter deze landingsbaan langs te lopen naar het Vlacherna klooster en de terrassen van Kanoni.

Het strand van Benitses is een kiezelstrand en grotendeels georganiseerd met ligbedden en parasols. Enkele tavernes serveren eten en drinken op het strand. De meeste tavernes en restaurants vind je in het oude gedeelte van het dorp. Een groot gedeelte ligt langs de wandelpromenade die parallel loopt aan de kustweg. Verder landinwaarts vind je hier meer horeca-voorzieningen en accommodaties.

foto album Corfu

Benitses tips

Het achterlandschap van Benitses kenmerkt zich door groene bergen. Sommige hellingen zijn vrij steil en de weg vanuit de kustplaats loopt o.a. naar de bergdorpen Agii Deka en Nikantika. Een mooi natuurgebied voor wandelingen. Vanaf de kerk Agia Kyriaki heb je een spectaculair uitzicht op het vissersdorp en aan de andere kant de luchthaven en de bergen van Noord-Corfu.

Bezienswaardig zijn de ruïnes van de Romeinse baden. Ze zijn vrij toegankelijk en gelegen achter het restaurant van Captain Octopus. In 2020 is aan de noordkant van het plaatsje het luxe en grote Angsana Corfu Resort geopend voor luxe vakanties op Korfoe.

Meer Griekenland aanbiedingen