Kontokali

Kontokali is de eerste badplaats die je ten zuiden van Kerkyra op het Griekse eiland Corfu tegenkomt. Het ligt op zeven kilometer van de hoofdstad en vormt eigenlijk één geheel met Gouvia. De vakantiebestemmingen zijn slechts gescheiden door de grote jachthaven. Langs de doorgaande hoofdweg vind je aan beide zijden (grote) supermarkten en restaurants. Het centrum van Kontokali ligt echter aan een veel minder druk straatje parallel aan de hoofdweg.

Kontokali is een kleine vakantiebestemming bij Gouvia op Corfu

Het Tourka schiereiland is de plaats van het grote luxe Kontokali Bay hotel. Hier verblijven de meeste toeristen tijdens hun vakantie in de kleine badplaats. Langs het strand veel groen en tijdens de warme zomerzon genoeg plaatsen in de schaduw. Kontokali beach is een vrij smal, grotendeels met kiezels bedekt, strand en geliefd bij de Corfioten zelf.

Taveerne Roula en restaurant Pipilas zijn een begrip in deze badplaats. Authentieke restaurants die al tientallen jaren het decor vormen van de vakantiebestemming. Voor meer vertier is het naburige Gouvia een goede mogelijkheid. Langs de hoofdweg is een bushalte voor zowel de bus naar Kerkyra als naar Gouvia en Dassia. Frequente busdiensten, elk half uur, en bovendien een voordelige manier om in de omgeving te reizen. Een dagje naar Kerkyra is een tip tijdens je vakantie.

foto album

Kontokali stranden

Kontokali zee en strand Corfu

Kontokali Corfu – zee en strand

Het strand van Kontokali is georganiseerd met strandstoelen en parasols. Ook kleedhokjes en douches zijn aanwezig. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met kiezels, zand en meer naar de wegzijde met stenen. De zee is hier meestal kalm.

Bij het Kontokali Bay Hotel, op het schiereiland Tourka, is een georganiseerd zandstrand. Al jaren is dit zandstrand gewaardeerd met een Blue Flag (blauwe vlag strand). Langs het strand groeien grote Eucalyptusbomen en Cipressen. Vrijwel alle watersporten worden hier aangeboden.

De kwaliteit van het zeewater om in te zwemmen bij Kontokali is zowel in 2011, 2012 en 2013 uitstekend bevonden door het Griekse Ministerie van milieu, energie en klimaatverandering. Jaarlijks worden meerdere monsters van het zwemwater genomen bij het grootste zandstrand van het Kontokali Bay Hotel.

Meer Griekenland aanbiedingen