Karavostasis

  Karavostasis is het havenplaatsje van Folegandros en ligt aan de oostkust van het rotsachtige eiland. Hier komen en gaan de veerboten van en naar Santorini, Milos, Sifnos en Naxos. Niet alleen de (grote) veerboten meren hier aan, maar is er is tevens een kleinere haven voor vissersboten en kleine motorboten. Als je naar Folegandros op vakantie gaat is deze kustplaats je eerste kennismaking met het Cycladen-eiland.

  Karavostasis is de havenplaats van het eiland Folegandros

  Karavostasis is niet alleen de haven van Folegandros, maar is ook een vakantiebestemming. In het dorp zijn meerdere kleinere accommodaties te vinden en net buiten het dorp ligt het nieuwe en grotere Anemi hotel. De witte Agios Artemios kapel ligt bij de ingang van de haven pal aan zee. Vooral in de buurt van de haven vind je de nodige horeca en mogelijkheden om een scooter of auto te huren. De afstand naar het pittoreske hoofdstadje Chora Folegandros is slechts drie kilometer.

  Karavostasis beach, ook wel Chochlidia beach genoemd, is een trekpleister voor toeristen. Het kiezelstrand is een paar honderd meter lang en heeft langs de kustlijn bomen voor natuurlijke schaduw op warme zomerdagen. Aan de andere zijde van de haven ligt het grijze zandstrand Vardia beach. Hier zijn geen faciliteiten. Op loopafstand vind je aan de zuidkant van Karavostatis nog de kleinere stranden Latinaki en Vocentzo beach.

  Folegandros foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen