Chora Folegandros

  Chora is de hoofdstad van Folegandros. Een benaming die op andere Griekse Cycladen-eilanden ook wordt gegeven aan het grootste dorp of stadje. Het is eigenlijk in twee delen gesplitst, namelijk het oude (kastro) en het nieuwe gedeelte. Het hele dorp ligt voornamelijk zo’n 200 meter boven de zeespiegel aan de rand van steile rotspartijen. De afstand naar de haven van Karavostasis bedraagt slechts drie kilometer.

  Chora is één van de mooiste stadjes van de Mediterrane

  Chora Folegandros heeft een typisch Cycladische architectuur. Witgekalkte woningen in een labyrint om elkaar heen gebouwd. De smalle steegjes zijn autovrij en je kunt er dus gerust een wandeling maken. Mocht je een huurauto hebben dan kun je deze gratis parkeren net buiten het stadje op speciale parkeerplaatsen.

  Van het centrum van Chora Folegandros kun je tevens een wandeling maken naar de hoger gelegen kerk Panagia Folegandros. Het pad is deels een trap en de wandeltocht is best vermoeiend. Het uitzicht onderweg en vanaf de kapel maakt heel veel goed. Deze kerk is gebouwd op oude stadswallen en is zonder twijfel de mooiste kerk van Folegandros.

  In het oude kastro vind je tavernes, kafénions, boutique-winkels en souvenirwinkeltjes. ’s Avonds tot laat gezellig op Piazza square en de plaats waar locals en toeristen samenkomen. Sommige huizen in deze stadswijk zijn meer dan 1.000 jaar oud.

  Folegandros foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen