Filiatro beach

  Filiatro beach is een fraai en populair strand in het zuidoosten van Ithaki. Het ligt op vijf kilometer rijden van hoofdstadje Vathy en kun je met de auto of scooter bereiken. De weg ernaartoe is geasfalteerd. Aan het strand vind je een beach bar waar je iets kunt eten en drinken. Het terras ligt grotendeels onder olijfbomen en grenst aan het vrij grote kiezelstrand van Filiatro. In de baai dobberen zeilboten en catamarans.

  Filiatro beach is een gezellig en mooi kiezelstrand op Ithaki

  Filiatro beach is zo’n honderd meter lang en op sommige plaatsen vijftien meter breed. Op het strand kun je ligbedden huren met een parasol. De zeebodem is net als het strand hier bedekt met witte (kiezel)stenen en kraakhelder zeewater. De zeebodem loopt geleidelijk af en zeker langs de rotspartijen een weerszijden van de baai kun je hier mooi snorkelen. Aan het einde van de dag is Filiatro beach een populair strand bij locals die hier graag nog even komen ontspannen en zwemmen.

  De kwaliteit van het zwemwater bij Filiatro is uitstekend en het strand is kindvriendelijk te noemen ondanksdat het geen zandstrand is. Je kunt hiervandaan andere verborgen stranden te voet gaan ontdekken als Hulla beach wat op een kilometer wandelen ligt. Tevens zijn er andere afgelegen baaien en stranden te bezoeken.

  Ithaki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen