Charamida beach

  Charamida beach is een familiestrand in het zuidoosten van Lesbos. Het ligt op 12 kilometer rijden van hoofdstad Mytilini. Locals noemen het ook wel ‘Watermelon beach’ en de baai heeft een lengte van zo’n 750 meter. De kleur van het zand en de kiezels is wat grijsachtig en her en der kun je ligbedden en parasols huren. Langs het strand vind je enkele tavernes waar je voor weinig geld goed kunt eten. Op twee kilometer afstand ligt het veel fraaiere en drukkere Agios Ermogenis beach.

  Charamida beach is een groot en breed strand op Lesbos

  De zeebodem bij het brede en lange kiezelstrand van Charamida loopt vrij snel af. Langs het strand groeien tamarisken die zorgen voor natuurlijke schaduw. Plekjes onder deze bomen worden dan ook meestal als eerste gekozen op het strand. Aan de westkant van de baai bij het naaldbomenbos vind je een mooie beach bar met terras.

  Je auto kun je gemakkelijk parkeren dichtbij het strand. De luchthaven van Mytilini ligt op slechts 10 kilometer afstand. Mocht je nog wat tijd over hebben voor je vlucht bijvoorbeeld dan kun je hier op Charamida beach nog even relaxen. Toch is het opmerkelijk dat je op een steenworp afstand een veel mooiere baai kunt vinden met een compleet andere uitstraling en omgeving.

  Foto album Lesbos

  Meer Griekenland aanbiedingen