Pothia

  Pothia is de hoofdstad van het eiland Kalymnos. De stad ligt aan de zuidkust in een vrij grote baai beschut tegen wind uit het noorden. Dit is tevens de grootste en belangrijkste havenstad van het Griekse eiland. Van hieruit heb je goede veerverbindingen met o.a. Leros en Kos. In deze vrij grote haven is veel te bezichtigen. De lange wandelpromenade zorgt voor gezelligheid en de mogelijkheid om veel te voet te gaan ontdekken.

  Pothia heeft een gezellige lange wandelpromenade bij de haven

  Bezienswaardigheden van Pothia zijn de kerk tou Christou en het sponsduikerij museum (naval museum). Dit museum is vrij gedateerd ingericht, maar je krijgt wel een goed beeld van de rijke geschiedenis van het sponsduiken. Het archeologisch museum is daarentegen wel juist modern en ligt de wijk Agi Triada naast Villa Vouvalis. Deze villa is gebouwd door een rijke sponsduiker van het eiland en recent gerenoveerd.  Het archeologisch museum van Kalymnos is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 08:00 tot 15:00 uur. De netree bedraagt € 4,- per persoon. Het eerdergenoemde sponsduikerrij museum is van maandag open van 09:00 tot 15:00 uur en hier is de toegang gratis.

  Hoog boven de stad ligt het beroemde Agios Savvas klooster. Dit is de bezienswaardigheid van dit eiland. Het uitzicht dat je hier vandaan hebt op de hele stad is fantastisch. Bij de pier van de haven van de passagiersveren is het stadsstrand van Pothia. Veel mooier is echter Gefira beach op korte afstand van dit strand.

  foto album Kalymnos

  Meer Griekenland aanbiedingen