Gefira beach

  Gefira is een klein kiezelstrand en ligt tussen Pothia en Therma beach op het Griekse eiland Kalymnos. Je parkeert je auto of scooter langs de kant van de weg en loopt naar de bocht achter de baai. Hier gaat een klein pad met trap naar beneden. Die leid je onder de brug, in het Grieks ‘gefira’, door naar de baai en het kiezelstrand.

  Gefira beach is een fraaie kleine baai op Kalymnos

  Het zeewater bij Gefira beach is smaragdgroen, kalm en kraakhelder. Vergeet je snorkelset niet, want bij de rotsen is onderwater ook het een en ander te bezichtigen. Bij het strand heeft een lokale uitbater een horecagelegenheid met snacks en drankjes. In de zomermaanden kan het hier behoorlijk druk zijn. Een duik in het frisse heldere en schone zeewater is uitnodigend. Wat ons betreft behoort deze baai tot één van de vijf mooiste stranden van Kalymnos.

  Door de ligging van Gefira beach is het hier over het algemeen windstil. De zeebodem loopt vrij snel af en in het voorjaar kan het zwemwater best fris zijn. De groene baai is overigens gemakkelijk te bereiken met een huurauto of scooter vanuit een asfaltweg langs de kust vanaf de haven van de hoofdstad.

  foto album Kalymnos

  Meer Griekenland aanbiedingen