5 mooiste stranden van Kalymnos

10 september 2021 Bas Wanrooij

5 mooiste stranden van KalymnosKalymnos is een rotseiland en onderdeel van de eilandengroep Dodekanesos of ook wel Zuid-Egeïsche eilanden genoemd. Geen Grieks eiland voor een all-inclusive vakantie, maar wel voor een reis weg van het massatoerisme. Bergbeklimmers komen graag hiernaartoe om de steile rotswanden te beklimmen. Een tip voor een dagtrip vanuit buureiland Kos. En natuurlijk heeft ook dit eiland mooie zand- en kiezelstranden. We hebben de 5 mooiste stranden van Kalymnos voor je op een rijtje gezet. 

1. Arginonta beach – een baai met smaragdgroen kraakhelder zeewater en ligt in het noorden van Kalymnos. De afstand van hoofdstad Pothia is veertien kilometer. Dit kiezelstrand heeft de nodige faciliteiten aan het strand en in de omgeving zijn accommodaties te huur. Arginonta is een mooie baai om te gaan snorkelen of duiken.

2. Gefira beach – is een klein kiezelstrand met beach bar. De ligging is fraai in een kommetje en het strand bereik je door onder een bruggetje door te wandelen. Het zeewater bij Gefira beach kleurt prachtig blauw en groen en is kraakhelder. Vergeet je snorkelset niet, want de rotsachtige kust van dit baaitje dichtbij Pothia is fraai.

Mooiste stranden van Kalymnos Akti beach3. Palionissos beach – is misschien wel de mooiste baai van Kalymnos en ligt in het noorden van het eiland. Aan dit lange en vrij brede kiezelstrand vind je verschillende tavernes en beach bars. In de baai van Palionissos liggen regelmatig zeilboten en in de omgeving vind je enkele accommodaties die te huur zijn voor vakanties. Een bezoek aan Palionissos kun je prima combineren met Arginonta beach.

4. Vlychadia beach – is een zand- en kiezelstrand in het zuiden van Kalymnos. Het kustplaatsje Vlychadia ligt op vijf kilometer van Kalymnos-stad vandaan. Langs het strand zorgen bomen voor natuurlijke schaduw en aan de kustweg zijn bars, tavernes en een supermarkt gelegen. In de baai liggen motorbootjes en enkele vissersboten.

5. Akti beach – is een kleine en rustige baai tussen Pothia en Vathis in met Griekse taverne. Een wat afgelegen kiezelstrand met kraakhelder zeewater. Akti beach is bereikbaar via een kronkelend zijweggetje vanaf de hoofdweg naar het oosten en noorden van het Griekse eiland.