Vlichadia

  Vlichadia een vakantiebestemming op Kalymnos en ligt vijf kilometer ten zuiden van het hoofdstadje. De baai is beschermd tegen de wind uit het noorden die over de Egeïsche Zee krachtig kan waaien. Niet verwonderlijk liggen dichtbij het kustplaatsje dan ook de vissersboten voor de kust. Het is een kleine vakantiebestemming met meerdere tavernes en accommodaties.

  Vlichadia is een vakantiebestemming op Kalymnos

  Vlichadia is opgesplitst in twee gedeeltes met elk een eigen zand- en kiezelstrand. Aan het strand de nodige tavernes en bars en de vegetatie direct. Langs het strand zorgt voor natuurlijke schaduw. Dit is op warme zomerdagen een prettige bijkomstigheid. Bezienswaardig is het klooster Agia Kyrpianou de heuvel boven het dorp. Op vijf kilometer ten oosten van Vlichadia liggen de natuurlijke thermen en het fraaie Gefira beach.

  Vier kilometer ten westen van Vlichadia vind je de Kefalos grotten. Dit zijn de mooiste grotten van Kalymnos en een tip om te gaan bezoeken. Het totale oppervlakte van deze grotten bedraagt 1.000 m2 en is verdeeld in zes verschillende kamers. In het dorpje zelf is nog een privé-collectie te bezichtigen in de vorm van een maritiem museum.

  De zee aan de zuidkant van Kalymnos is vaak rustig. Dit betekent helder zeewater en de rotsachtige kust zorgt voor een mooi snorkel- en duikgebied. Als je in Vlichadia dus en dagje naar het strand gaat, vergeet je snorkelset niet.

  foto album Kalymnos

  Meer Griekenland aanbiedingen