Myrties

  Myrties is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Kalymnos. De kustplaats ligt aan de westkust op 11 kilometer rijden van Pothia en haven van Kalymnos. Vanuit het haventje kun je overvaren naar Telendos, een eiland voor de kust. Masouri beach is het mooiste strand hier en appartementen en horeca zijn direct aan het zandstrand gelegen. Het dorp loopt over in het plaatsje Melitsachas aan de zuidkant met eveneens een mooi strand en Masouri in het noorden.

  Myrties is het gezelligste vakantiedorp op Kalymnos

  Als je naar Telendos wilt overvaren kan dat zeker in de zomermaanden goed. Elk half uur is er een veerdienst en kosten voor een enkele reis zijn twee euro per persoon. In het gelijknamige havenplaatsje op het eiland zijn enkele tavernes en mogelijkheden om te overnachten. Hohlakas beach ligt op loopafstand van het dorp en is het mooiste strand van Telendos.

  Het dorpsstrand van Myrties heeft kleine grijze kiezels. Langs het strand groeien de nodige bomen voor natuurlijke schaduw. Masouri beach is langer, breder en beter georganiseerd. Het is een zandstrand en kindvriendelijk. De steile rotsformaties op de achtergrond trekken de meeste toeristen. Tegen de natuurlijke klimwanden zijn verschillende routes uitgestippeld en kun je als bergbeklimmer je hart ophalen.

  foto album Kalymnos

  Meer Griekenland aanbiedingen